Pidunädalal saab kuulda Põhjamaade muusikat

Heino Elleri nimeline Tartu muusikakool korraldab 3.-11. veebruarini traditsioonilise pidunädala, mis keskendub Põhjamaade muusikale. Põhjamaade muusika pidunädal on pühendatud Edvard Griegi 170. sünniaastapäevale.

Kontserdid, loengud ja filmid käsitlevad teemasid Taani õukonna lautomuusikast kuni tänaste kargete rütmideni. Avakontserdil “Põhjamaade pärlid” 3. veebruaril kell 16 Tartu Ülikooli aulas esinevad Elleri Keelpilliorkester ja Turu konservatooriumi kammerorkester Jukka Perksalo dirigeerimisel.

Festivali külalisesinejate hulgas on ka Oulu konservatooriumi kammermuusikud, kes esinevad Tartu Ülikooli aulas 5. veebruaril, kontserdi teise poole täidab kodumaine klaveriduo Ebe Müntel/ Jorma Toots.

Pidunädala raames on rida kontserte Elleri kooli erinevatelt osakondadelt. Kavas on puhkpillide kontsert, saksofoniklassi kontsert, noorteosakonna kontsert, kitarriklassi kontsert. Festivali lõpetab rütmimuusika osakonna kontsert Tartu Uues Teatris, kus astuvad üles ansamblid Lembit Saarsalu, Jaak Lutsoja ja Raun Juurikase juhendamisel. Spetsiaalselt selle kontserdi jaoks loodi seaded Põhjamaade muusikast. Eller Big Bandi juhatab ja ABBA seaded tegi Tanel Aavakivi.

Neljapäeva õhtul on Elleri koolis filmiõhtu islandi popmuusikast, mille juhatab sisse helilooja Märt-Matis Lill.

Esmaspäevast reedeni on Elleri saalis kell 13.30 loengud Põhjamaade muusika teemadel. Alo Põldmäe ja Galina Kulikova räägivad Griegi kaasaegsetest, Mikk Sarv saami muusikast, Katrin Aller Einojuhani Rautavaara sümfooniatest ning Märt-Matis Lill teadvuse voo kasutamisest heliloomingus Jean Sibeliuse ja taani tänapäeva autori Thomas Agerfeldt Oleseni näiteil.

Pidunädalaid on Elleri koolis korraldatud alates aastast 2002. Pidunädala eesmärk on õpilaste silmaringi avardamine ja kogemuste rikastamine läbi süvaõppe, mis võimaldab teatud kindla ajastu või kultuuripiirkonna pärandiga tutvuda põhjalikumalt.

Pidunädala sündmustele on oodatud kõik huvilised, sissepääs on tasuta.

Elleri kool tänab toetajaid: Tartu linn, Eesti kultuurkapital

Lisainfo: www.tmk.ee

Share via
Copy link
Powered by Social Snap