Tantsuansambli LEE vilistlasrühm tähistab küünlapäeva Pikakannul

Pikakannu Pärimuskultuuri keskus3.veebruaril kell 12.00 tähistab Pikakannu Koolimajas küünlapäeva tantsuansambel LEE vilistlasrühm koos külalistega. LEE vilistlased on Pikakannul oma talvist tantsulaagrit läbi viimas juba mitmendat korda. Seekord esitatakse Maido Saare, Raido Bergsteini ja Maria Uppini seatud tantse. Abiks on lõõtsaga Juhan Uppin ning muinasjutte vestab Kristjan Sarv.

Küünlapäev, mis on eestlase rahvatraditsioonis olnud talve selgroo murdmise päev, on tähelepanuväärne toredate kommete poolest – näiteks käivad sel päeval käivad naised kõrtsis ja mehed teevad kodus naiste tööd, kuid rangelt on keelatud ketramine. Kõiki traditsioone sel pühapäeval Pikakannul elustada ei jõua, kuid tanguputru ja küünlaid tehakse kindlasti. Üritus on tasuta.
Lisainfo: www.pikakannu.ee