Ühendus Kodukant Viljandimaa tähistas aastapäeva

KodukantViljandi_1Halliste valla Kaarli rahvamajja kogunes 26.jaanuaril üle 60 aktiivse maakonna inimese, kes kõik ühel või teisel moel on seotud MTÜ Ühendus Kodukant Viljandimaaga. Tähistati tegevuse 18 aastapäeva ning seati tulevikuplaane. MTÜ Ühendus Kodukant Viljandimaa juhatuse esimees Enn Sarve sõnul läheb Viljandimaa Kodukandil hästi seetõttu, et tegevuse sihid on paigas ja organisatsiooni liikmed aktiivsed. Tähtpäevalisi õnnitles Eesti külaliikumise Kodukant juht Kaie Toobal, Halliste vallavanem Andres Rõigas, Viljandimaa Omavalitsuste Liidu esimees Ene Saar, kes kinkis sümboolse rahamaja ja mitmed teised.

Ühendust tervitama tulnud Viljandi maavanem Lembit Kruuse sõnul oli eelmine, 2012 aasta eriliselt silmapaistev kodanikualgatuse aktiviseerumise aasta. “Aktiviseerumine toimus ühiskonnas tervikuna ja avaldus inimeste kaasamõtlemise huvis ning reageeringutes. Vahepeal pisut varjusurmas olnud kodanikuliikumine hoogustus. Sellest aktiivsusest oleneb aga üldine ühiskonna tasakaalustatus, ” selgitas Kruuse. Maavanem tunnustas kõiki, kes on avastanud, et enda kodupaiga jaoks on võimalik midagi ilusat ja vajalikku ära teha kodanikualgatuse korras ning projektide toel.

Viljandimaa Ühendusse Kodukant kuulub 13 juriidilist ja 54 füüsilist liiget.