Talvemelu Otepääl jätkub

IMGP2509 [1600x1200]
Talvine Otepää
Otepääl valitseb talveilm. Avatud on mäesuusakeskused, murdmaasuusatajaid on ootamas ligi 100 km suusaradu. Lisaks sellele toob talv Otepääle palju suurüritusi. Ees ootavad talvised nädalavahetused täis lund, talvemõnusid ja meelelahutust.

Juba sellel nädalavahetusel tasub sammud Otepääle seada. Reedel, 25.jaanuaril, algusega kell 20 toimub Pühajärve laululaval esimene Valgamaa talveöölaulupidu. Laulupidu pakub vaheldust traditsioonilistele talispordiüritustele ja muudab talve värvikamaks ja atraktiivsemaks. Tulemas on 17 koori 360 lauljaga.

Kunstisõbrad saavad kokku laupäeval, 26. jaanuaril kell 12.30, kui  Otepää raekoja III korrusel avatakse graafikanäitus „Kuldaeg“, mis sisaldab unikaalset valikut Eesti graafikast. Samas toimub graafikakonverents, kus osalevad ettekannetega tuntud selle ala asjatundjad: EKA professor Urmas Viik, kunstiajaloolane Enriko Talvistu, TLÜ dotsent Margot Kask, TLÜ lektor Renee Aua.

Lisainfo: http://www.otepaa.ee/uudiste-arhiiv/2407-otepaeael-toimub-graafiku-ago-kivi-80-suenniaastapaeevale-puehendatud-graafikapaeev/

Ekstreemspordisõbrad on laupäeval, 26. jaanuaril oodatud Kuutsemäele, kus mäest alla kihutavad kajakipaadid. Toimub Red Bull Snow Kayak, millest võivad osa võtta kõik üle 16 aasta vanused. Lisainfo: www.redbull.ee

IMGP2529 [1600x1200]
Talvine Otepää

26.-27. jaanuarini toimub Otepääl rahvusvaheline kelgukoerte võistlus “Jälg 2013”. Mõlemal võistluspäeval avatakse staadion publikule kell 10, avatseremoonia algab kell 10.15 ning keskpikamaadistantsi start antakse kell 11. Stardib 35 ekipaaži. Lisainfo: http://www.otepaasleddograce.eu/

Meelelahutust jätkub aga kauemaks. 1.-3. veebruarini saab nautida Eesti suusaliidu talispordialade võistlusest ning toimub juba pika traditsiooniga üritus – lumelaua- ja freestyle-suusahüpete võistlus Otepää Big Air.

Lisainfo: http://www.otepaa.ee/uudiste-arhiiv/2438-naedalavahetus-taeis-talisporti/

10. veebruaril ootab kõiki saunasõpru Euroopa saunamaraton Otepääl. Saunamaratoni korraldaja, Otepää valla kultuurijuht Sirje Ginter sõnas, et Otepää saunaomanikud on valmis võõrustama järjekorras juba neljandat saunamaratoni.

Lisainfo: http://www.otepaa.ee/euroopa-saunamaraton

10. veebruaril saavad peale saunasõprade rajale minna ka suusasõbrad: kavas on 2. Tartu teatemaraton, 42. Tartu maratoni avatud raja sõit, Tervis Plussi 12. Tartu maratoni naistesõit. Lisainfo: www.tartumaraton.ee

15.-22. veebruaril ootab aga Leigo jäämuusika kõiki huvilisi Otepääle kuulama kargeid ja talviseid kontserte. Seekordse festivali programm on pikem ja sisukam, meelelahutust on igas vanuses huvilistele. Festivali tarbeks seatakse taas valmis ajutine kontserdisaal, mille sisustus ja dekoratsioonid on ehitatud jääst. Lisainfo: www.leigo.ee

IMGP2603 [1600x1200]
Talvine Otepää

17. veebruaril korraldatakse juba 42. Tartu maraton. Lisainfo: www.maraton.ee

Lisaks sellele pakub Otepää kultuurikeskus talveperioodil mitmesuguseid kontserte ja teatrietendusi.

Kes aga soovib talvemõnusid nautida, saab suusatada Tehvandi nelja kilomeetri pikkusel valgustatud kunstlumerajal ja 10-kilomeetrisel matkarajal ning Tartu maratoni rajal. Suusatada saab Valga maantee ääres asuval kergliiklusteel kuni Munamäeni ja ka Käärikul, kus on 2,5-kilomeetrine valgustatud ning kolme- ja viiekilomeetrised suusarajad ning veel Kekkose 14 kilomeetrine rada.

Nii klassika- kui ka uisustiili saab harrastada 16 kilomeetri pikkusel Pühajärve–Kääriku suusarajal. 1,3 kilomeetri pikkune murdmaasuusarada on sõitjate ootel ka Villa Müllerbecki juures. Lumelaudureid ja mäesuusatajaid ootavad Kuutsemäe ja Väikese Munamäe suusakeskus ning Ansomäe mäesuusakeskus, kus on ka Baltimaade pikimad lumerõngasõidurajad. Otepää kesklinnas on avatud snowtubingupark.

Kelgutada saab ka linna vahetus läheduses asuval Neljakasemäel, mis on valgustatud kella 21-ni. Saanisõite või ratsutamist pakub Tobra ratsatalu ning ponidega saab ratsutada ja neid paitada Ponimaal.

Lisainformatsiooni talvise puhkuse kohta saab küsida Otepää Turismiinfokeskusest telefonil 766 1200 või turism@otepaa.ee.  Infot ürituste kohta vaata ka Otepää valla kodulehel www.otepaa.ee

Share via
Copy link
Powered by Social Snap