Euroopa Saunamaraton Otepääl ootab saunahuvilisi

Lisaboonust annab saunaomanike korraldatud meelelahutustes osalemine
Lisaboonust annab saunaomanike korraldatud meelelahutustes osalemine

Talvepealinnas Otepääl viiakse 10.veebruaril 2013 läbi sauna- orienteerumise võistlust – Euroopa Saunamaratoni.

Saunamaratoni peakorraldaja, Otepää valla kultuurijuht Sirje Ginter ütles, et saunamaraton toimub juba neljandat korda ja huvi ürituse vastu on olnud suur. Eelmisel aastal osales 449 saunalist, kes pidid läbima 15 erinevat sauna. Lemmiksaunaks valisid võistlejad Sokka suitsusauna, lisaks sellele pälvisid saunaliste tunnustuse Cantervilla lossi saun ja Metsatu saun. Euroopa Saunamaraton Otepääl kuulutati 2012. a. parimaks turismiürituseks Valgamaal.

Saunamaratoni start antakse Pühajärve Spa&Puhkekeskusest kell 12.00. Start on avatud kuni kella 13.00ni. Finiš on avatud kell 18.00-ni Nuustaku pubis. Samas toimub ka kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Selle aasta võistluste reeglites on mõningad muudatused. „Võistkond on 4-liikmeline, paremusjärjestuses arvestatakse ainult 4-liikmelisi võistkondi,“ selgitas Sirje Ginter. „Võistkond saab stardipaigas saunade orienteerumiskaardi ja saunakaardi, kuhu tuleb saada saunaomanike kinnitused saunaskäigu kohta. Kõigil võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt 3 minutit.“

Lisaboonust (aja vähendamine) annab saunalistele jääaukude, kümblustünnide ja muu saunaomanike poolt välja pakutud atraktsioonides ja meelelahutuses osalemine. Lühima ajaga kõik saunad, jääaugud ja tünnid läbinud võistkond on võitja. Finišisse jõudes tagastatakse saunakaart. Saunalised kinnitavad oma allkirjaga, et nende tervis lubab saunatada. Turvalisel liiklusel hoiab silma peal politsei – Saunamaratoni korraldajate hea koostööpartner. Ka sellel aastal saavad võistlejad valida oma lemmiksauna.

Saunamaratoni korraldavad Otepää Kultuurikeskus ning Otepää piirkonna saunaomanikud. Toetavad kõik osalevad saunaomanikud, Otepää vald, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.

Võistkondade eelregistreerimine kuni 9.veebruarini 2013 e-posti aadressil: saun@otepaa.ee. Ei registreerita alaealisi ilma täiskasvanud saatjateta.Eelregistreerimisel märkida võistkonna nimi ja liikmete nimed

NB! Korraldajad paluvad kindlasti tutvuda ka võistluste reeglitega!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap