Otepääl toimub jaanuari viimasel reedel esimene Valgamaa talveöölaulupidu

373292_237033646427887_133389608_n25. jaanuaril kell 20 toimub Otepääl Pühajärve laululaval Eesti esimene talveöölaulupidu. Valgamaa talveöölaulupidu 2013 muudab talve värvikamaks ja atraktiivsemaks. Talveöölaulupeo kavas on 12 tuntud talveteemalist laulu.

Valgamaa talveöölaulupidu pakub vaheldust traditsioonilistele Otepää talispordivõimalustele ning muudab talve värvikamaks ja atraktiivsemaks. Omalaadne laulupidu kooride ja publiku osavõtul aitab rikastada Valgamaa ühisüritusi ning aitab kaasa maakonna maine parandamisele.

Talvine laulupidu saab alguse mõnesajameetrise kooride rongkäiguga Pühajärve lauluväljakule. Valgamaa talveöölaulupeo korraldaja Margit Tali sõnul lähtuti laulupeole laulude valimisel sellest, et enamik inimestest teab ja oskab neid kaasa laulda. Üritus on suunatud kõikidele muusikahuvilistele ja lihtne repertuaarivalik on väga oluline, et igapäev laulmisega mittetegelevaid inimesi julgustada tulema ja laulurõõmust osa saama.

Laulupeo korraldajad Siim Kalda ja Margus Mäll tunnistavad, et ürituse vastu on suur huvi ning kokku oodatakse esimesel aastal laulma kuni pooltuhat inimest. Jaanuari viimasel reedel tuleb arvestada võimaliku külmakarge talveõhtuga ning seetõttu on limiteeritud esimene laulupidu ligi tunni pikkuseks.

Talveöölaulupeole on oodatud muusikahuvilised üle Eesti. Korraldajad kutsuvad kõiki huvilisi üritusel kaasa lööma.  Lisainformatsioon on leitav facebook.com/talvelaulupidu. Üritust toetab kohaliku omaalgatuse programm. Valgamaa talveöölaulupidu on kõigile tasuta.

Küsimused ja lisainfo: Margus Mäll, MTÜ Otepää Üritused, margus@gmp.ee, tel 5010 504; Siim Kalda, siim@otipubi.ee, tel 522 1543.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap