Kodanikupäeva konverents tõi Karksi-Nuiasse kokku üle saja inimese

Kodanikupäeval, 26. novembril Karksi-Nuias Karksi valla kultuurikeskuse saalis peetud kodanikupäeva konverentsist võttis osa üle saja huvilise.

Esmaspäeva keskpäeval alanud konverentsi avas Karksi-Nuia lasteaia mudilaste meeleolukas esinemine, millele järgnesid avasõnad korraldajatelt ning tervitused. Seejärel rääkis Eesti Külaliikumise Kodukant koolituskeskuse juhataja Heleriin Jõesalu külaliikumise osast maapiirkonna arendamisel.

Pärast väikest kohvi- ja suupistepausi mõtiskles Karksi vallas Tuhalaane külas elav laulja ja muusik Hedvig Hanson elu järjepidevuse ning inimesele oluliste asjade teemal.

Viimasena astus konverentsil üles Euroopa aasta 2012 hea tahte saadik, laulja ja näitleja Katrin Karisma-Krumm. Tema rääkis tänavusest Euroopa aastast, mis on kuulutatud aktiivsena vananemise ja põlvkondadevahelise solidaarsuse aastaks, ning oma tegevusest kõnealuse teemaaasta hea tahte saadikuna. Samuti vastas ta huviliste arvukatele küsimustele.

Ühtlasi võis konverentsi eel ja ajal tutvuda kultuurikeskuse fuajees rändnäitusega Maaelu arengukava 2007–2013 meetme 3.2. Külade uuendamine ja arendamine projektinäidetest. Näitusel sai maakondade kaupa ülevaate külaseltside jt. kogukonnapõhiste organisatsioonide eestvedamisel aastate jooksul tehtust.

Üles oli seatud ka Europe Direct Viljandimaa teabekeskuse infolaud teemakohaste infomaterjalidega. Samuti said huvilised oma teadmised proovile panna Euroopa Liidu teemalises valikvastustega viktoriinis.

Kodanikupäeva konverentsi korraldasid Karksi valla kodanikuühenduste ümarlaud ja Europe Direct Viljandimaa teabekeskus ning selle korraldamist toetasid Kohaliku omaalgatuse programm, Karksi vald ja MTÜ Karksi Kultuuriselts.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap