Ansambel Resonabilis kutsub oma 10. aastapäevakontserdile

Resonabilis. Foto: Kaupo Kikkas

Laupäeval, 10. novembril algusega kell 18 tähistab ansambel Resonabilis (Iris Oja – hääl, Kristi Mühling – kannel, Tarmo Johannes – flööt, Aare Tammesalu – tšello) Tallinna Kirjanike Maja musta laega saalis oma tegevuse 10. aastapäeva kontserdiga.

Kavas:

  • Kristjan Kõrver “Florete flores” (2002)
  • Antti Auvinen “Allusion fragments” (2003)
  • Age Veeroos “Retsitatiiv” (2006)
  • Eugene Birman “I awoke and there were no walls to shield me from the moonlight” (2011)
  • Malle Maltis “A Match” häälele ja tšellole (2012, esiettekanne)
  • Arash Yazdani “Intermodulation” (2012, esiettekanne)

Peale edukat esinemist Stockholmis l festivalil Nordic Music Days 12. oktoobri, jätkab Resonabilis raugematu hooga. Olles ilmselt viimastel aastatel kõige enam uudisloomingut tellinud kammerkollektiive, kõlab sel kontserdil lausa kaks uut teost – Malle Maltise “A Match” häälele ja tšellole ning Arash Yazdani “Intermodulation” ansambli täiskoosseisule.

Arash Yazdani on noor väljapaistev Iraani päritolu helilooja, kes hetkel õpib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia doktorantuuris ning ühtlasi ka komposistsiooni erialal Baseli Muusikaakadeemia magistrantuuris Georg Friedrich Haasi juures. Yazdani muusikat on esitanud mitmed mainekad muusikakollektiivid nagu Ensemble Phoenix Basel, Schwetzinger SWR Orkester, KMH Symphony orchestra, Kammeransamblen Stockholm, Ensemble THIS/THAT, ansambel U:. Yazdani muusika tegeleb tihti heli spektri ja sellega seotud erinevate akustiliste omaduste ja nähtuste uurimise ja kasutamisega.

Ansamble Resonabilis pälvis hiljuti Eesti Kultuurkapitalilt aastapreemia sisuka kontserttegevuse ja eesti uue heliloomingu kõrgetasemelise esitamise eest. Lähiajal jätkab ansambel sarjaga ReVsioon IV – muusika ja fotograafia – ning aasta 2013 esimeses pooles tulevad ettekandele juba järgmised uudisteosed.