Vormsi lasteaed sai rannarootsist inspireeritud mänguväljaku

Vormsi lasteaia kümme kasvandikku saavad sügisest alates mängida uuel mänguväljakul, mis on disainitud ja ehitatud just Vormsi saare eripära silmas pidades.

Vormsi vallavanema Urmas Pau sõnul on eheda mereteemaline mänguväljak lastele suureks rõõmuks. „Vormsi 10 lasteaialast on juba nädal aega saanud mäFVngida põnevas kalalaevas ning õhtupoolikul on uus mänguväljak olnud atraktiivne ka Vormsi kooli kasvandikele,“ lisas Pau.

Mänguväljaku ideekonkursi võitis Andres Lindemanni ja Ulla Männi võistlustöö Karl. Mänguväljak koosneb kalalaevast, millel on suur dekk, puidust laevarooliga kapteniruum, kuhu on võimalik pääseda erinevate avauste kaudu. Laste turvalisuse tagamiseks on laeva vööris ka reeling. Ainulaadsele kalalaevale saab ronida mööda maaga ühendatud kalavõrku.

Pau sõnul valiti kalalaev-mänguväljak välja kolme võistlustöö hulgast just seetõttu, et see sobis kõige paremini kokku Vormsile omase rannarootsi pärandiga.

Mänguväljaku valmimist toetas logistika- ja kullerfirma DHL ülemaailmse vabatahtlike päeva (Global Volunteer Day) raames. DHL Expressi Baltikumi müügi- ja turundusjuhi Kristina Laaneotsa sõnul abistas DHL Expressi meeskond rõõmuga Vormsi lasteaeda, kuna niivõrd erilise kujundusega mänguväljak on sinna justkui loodud.

Global Volunteer Day ettevõtmisel osales sel aastal üle 120 riigi ning 1000 projekti, mille 62 000 vabatahtlikku aitasid kohalikke projekte värvimis-, ehitus- ja aiatöödes mitmesugustes haridusasutustes. Lisaks toetati penisonäride ja vaimse või füüsilise puudega inimeste suvefestivale ning linnukaitse projekte Saksamaal või mujal maailmas.