Pädaste mõisa restoran Alexander võitis Eesti parima restorani tiitli

Pädaste mõisa restoran Alexander võitis kolmandat aastat järjest Eesti parima restorani tiitli. Parimate restoranide esikümnesse mahtus ka Pädaste restoran NEH Tallinnas.

Pädaste restoranide pidaja Martin Breueri sõnul on Eesti parima restorani tiitel, mis kolmandat aastat järjest Pädastesse tuli, auväärt tunnustus nii Pädaste mõisale kui restoranile Alexander. “See on meile suur au,” sõnas Breuer. “Püüame saavutatud taset kindlasti hoida ning jätkata oma missiooni Põhjala saarte köögikunsti tutvustamisel, samuti Eesti kulinaarseid edusamme niipalju kui võimalik, ka laia maailma viia.” Breuer õnnitles ka kolleege ning tänas Pädaste restoranide kliente ja koostööpartnereid. “Aitäh kõigile, kes meid on aastate jooksul on omaks võtnud ning meie ideid toetanud – see tähendab meile väga palju.”

“Meie eriline tunnustus ja suur tänu kuulub aga kohalikele talumeestele ja kaluritele, kelle töö tulemusena sai üldse võimalikuks väikesel Muhu saarel ainulaadse Põhjala saarte maitsekontseptsiooniga algust teha,” sõnas Pädaste restoranide maitselooja, chef de cuisine Peeter Pihel. “Parim kohalik toit parimast kohalikust toorainest on alati olnud meie põhimõtete alus.”

Konkursi algatajaks on programm Eesti Maitsed. Parima söögikoha valisid välja restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud, samuti toidublogijad nii Eestist kui ka välismaalt. Hindamisse olid kaasatud ka Soome, Rootsi ja Venemaa nimekad oma ala asjatundjad.

Pädaste mõis on luksuslik viietärnihotell ja spa Muhu saarel. See salajane peatuspaik väikesel saarel mõjub tõeliselt  värskendavalt, on suurepärane võimalus nautida Põhjala saarte kööki, lõõgastuda spas ning uudistada Eestimaa rikkumata loodust – lummava õhustiku ja kõrgetasemelise personaalse teenindusega pärl, mis pakub ülimat mugavust ning lihtsuses peituvat elegantset luksust. Pädaste on asjatundjate poolt lisatud maailma luksuslikumate väikehotellide ketti Small Luxury Hotels of the World, panuse eest mõisakultuuri arengusse omistati Pädastele Euroopa ajalooliste hoonete omanike ühenduse poolt Euroopa kultuuripärandi auhind 2012.

Pildid Alexander restoranist!

Põhjala saarte köögi kontseptsiooni kohta lähemalt (inglise keeles)!