Eesti ja Rakvere Toidupank tänavad koostööpartnereid kogukonda panustamast

MTÜ Rakvere Diakooniakeskuse Rakvere Toidupank ja Eesti Toidupank tänavad reedel, 19. oktoobril kell 15 algaval tänuüritusel Rakvere Linnavalitsuse saalis Eesti ja Rakvere Toidupanga koostööpartnereid.

Tänukirjad toidupanga toetajatele: Swedbank AS-le, AS-le Maag Grupp, AS-le Hallik, OÜ-le Äntu Mõis, AS-le Remedium, Elion Ettevõtted AS-le, Rakvere Rimi Hüper- ja Supermarketile ning Rakvere Krooni Selverile annavad üle Rakvere linnapea Toomas Varek ja Eesti Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

„Eesti Toidupank ja MTÜ Rakvere Diakooniakeskuse Rakvere Toidupank koostöös Rakvere Linnavalitsusega soovib tänada inimesi ja ettevõtteid-asutusi, kes on toetanud abivajajaid toidupanga kaudu ja võimaldanud toiduabi jagada eelkõige meie linna toimetulekuraskustega inimestele,“ ütles Rakvere linnapea Toomas Varek. „Teie hoolivus tugevdab Rakvere linna kogukonda.“

Eesti Toidupank on igati aidanud kaasa üleeestilise toidupanga teenusevõrgustiku loomisele ning teeb seda jätkuvalt.

„Rakvere linna sotsiaalosakonna töötajad on need, kes teavad linna abivajavaid peresid kõige paremini ning toidupangal on kujunenud linnaga välja väga hea koostöö,“ ütles MTÜ Rakvere Diakooniakeskus juhataja Pille-Ruth Kukemilk.

Rakvere toidupank alustas tegevust 2011. aasta veebruaris. Algusest peale on Rakvere toidupanga tegevus tänu abivalmis koostööpartneritele jõudsalt kasvanud, millest räägivad Pille-Ruth Kukemilki sõnul kõige kõnekamalt arvud. Rakvere toidupanga asutamisest kuni tänaseni toidupank jaganud ligemale 190 000 ühikut toidu- ja tööstuskaupa, millega on toetatud enam kui 24 500 inimest, kellest kolmandik on olnud alaealised.

Rakvere toidupanga suuremaid ettevõtmisi on olnud jõulueelsed toidukogumise kampaaniad, kus koos vabatahtlikega on kogutud raskustes inimestele hulgaliselt toidu- ja tööstuskaupu.

Hetkel on Rakvere toidupangal käimas Euroopa Liidu toiduabi jagamine 1500-le Rakvere linna toimetulekuraskustes inimesele.