Mihkel Maripuu avas esimese isikunäituse Draakonigaleriis

Esimest suuremat isiknäitust avav Mihkel Maripuu on lõpetanud Tartu Ülikooli bakalaureusekraadiga maalikunsti erialal, alates 2010. aastast õpib Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide magistriõppes maali erialal ja alates 2011. aastast täiendab end Erasmuse programmi stipendiaadina Berliinis. Käesoleva aasta juuni lõpus avas Maripuu väiksemamahulise isiknäituse Eesti Suursaatkonnas Berliinis, varasemasse perioodi jäävad mitmed osalemised grupinäitustel Eestis ja ka väljaspool.

Kui varasemale Maripuu loomingule on olnud iseloomulik tugev popkultuuri ja –kunsti mõju nii teema- kui ka kujundikäsitluses, siis avatava väljapaneku teostes liigub Maripuu enam akstraktse kujundikeele suunas. Autori sõnul inspireerib teda endiselt varasematele teostele tõuke andnud suurlinnadele iseloomulik atmosfäär, massikultuuri mõjud ja metropolidega lahutamatult seotud tänavakunst; muutused on pigem kasutatavas maalikeeles – liikumises algsest popilikust, ekspressionistlike kõrvalekalletega väljenduslaadist üha enam abstraktse maalikäsitluse suunas.  

Mihkel Maripuu: „Näituseprojekti raames annan edasi enese-analüütilise nägemuse 21. sajandi noorest, keda piiravad ning hoiavad rakkes ette söödetud massikultuur, konsumerism ja kapitalistlik esteetika. Antud teema paelub mind just selle tõttu, et vabanedes kätteõpitud maneerist, lülituvad sisse tajud, mida usaldades saan läheneda kunstiprotsessile sootuks uue ja värske nurga alt. Väljapanek on eklektilises vormis – st töödes on parajas doseeringus kõrvutatud rafineeritud korrektsust segadusega, räpaseid pindu kristall-selgetega, mitteaktiivsust pingestatuga. Seda kõike paraja määral, et luua terviklik täidetud ruum. Meediumina on domineeriv tahvelmaal, kuid lisandub ka installatsioon, et luua suuremad kabariidid intuitiivse kogemuse omandamiseks. Seega on komplekti sisu eesrindlikult alateadlike impulsside aktiveerimisele suunatud, seejuures vähem narratiivne.“

Näitus jääb avatuks 6. oktoobrini 2012.