Täna algab Järva noorkotkaste ja kodutütarde sügislaager

Iga-aastane Järva noortkotkaste ja kodutütarde sügislaager toimub 21.-23. septembrini Türi vallas Poaka külas. Laager, mis märgib Järva maleva noorte jaoks välilaagrite hooaja lõppu, on noorte seas üks oodatumaid, sest kolmepäevases laagris saavad nad proovida tõelist laagrirutiini.

Laager algab reede õhtul jalgsirännakuga Kirna seltsimajast laagripaika, sest erinevalt eelmistest aastatest, kui esimene öö veedeti koolimajades soojas, on sel aastal mõlemad ööbimised maastikul. Meeskonnatööd harjutades saavad noored korrata vanu laagritarkuseid ning uuendada oma teadmisi kodutütarde ja noorkotkaste erikatsetel nõutava ulatuses.
Noorkotkastele ja kodutütardele on palutud juhtideks/instruktoriteks Kaitseliidu ja Naiskodukaitse tegevliikmed.

Laagri eesmärgiks on korrata üle tulevasteks laagriteks ja luureretkedeks esmaabi-, laagri- ja matkatarkuste-, pioneerikunsti-, kokandus-, side- ja topograafiavaldkonnad ning propageerida noorte seas looduses liikumist ja viibimist kui tervislikku ning kasulikku ajaviidet.

Laagri üldkorralduse eest vastutavad Kaitseliidu Järva maleva noorteinstruktor kotkajuht Urmas Piigert ja Noorte Kotkaste Väätsa rühma pealik Raid Saar.

Järva Malev palub kohalikelt elanikelt mõistvat suhtumist ning vajadusel/võimalusel suured koerad kinni panna.