Ansip külastab riigikaitsjate laste laagrit

Täna, kell 17.00 külastab MTÜ Lastekaitse Liidu Remniku õppe- ja puhkekeskuses laagris viibivaid riigikaitsjate perede lapsi peaminister Andrus Ansip.

Riigikaitsjate lasteperede toestusprogrammi raames teisipäevast pühapäevani esmakordselt toimuvas ühislaagris õpivad politseinike, piirivalvurite, päästetöötajate, kaitseliitlaste, naiskodukaitsjate, kui ka kaitseväelaste 6-16-aastased lapsed enne peaministriga kohtumist ajakirjanikutööd. Kell 17.00 saavad nad meediakoolitusel õpitut praktiseerida riigipeaga intervjuud tehes.

Laagri korraldaja MTÜ ReservKorpus esindaja Selene Kollomi ütlusel on peaministri kaasamise eesmärgiks MTÜ tegevuse teadvustamine ja
liitlaskoostöövõimaluste arutamine. „Kuna tegemist on esimese sellise laagriga, siis on hea kuulda tema, kui riigipea seisukohta,“ räägib Selene Kollom. „Tahame talle näidata, millega tegeleme ja kuulda seisukohta, mida ta arvab.“ „Usun, et suudame selgitada oma sõnumit, et kolmas sektor on see, kes tuleb toetama ja usun, et suudame ühinguga mingisuguse valdkonna ära katta,“ selgitab ta.

Laagris püütakse neil päevil lastele anda läbi hariva ja huvitava tegevuse teadmisi isamaalisest kasvatusest, jagatakse ennetusteavet ja esinevad riigikaitse erinevate valdkondade instruktorid. Kollomi ütlusel saavad lapsed laagris ka näiteks vibu lasta, toimuvad viikingite õpitoad, tantsustuudio treeneriga tantsutrennid, maskishow. Lisaks ka matkakool koos kaitseliitlastega ning pääste- ja politseikool kogenud instruktoritega.

Nädala lõpus saabuvad laagrisse ka lapsevanemad, kes saavad spetsialisti  poolt teadmisi perekeskuse Sina ja Mina perekoolis.

Pühapäeval kell 10.30 külastab laagrit ka riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma, kes käsitleb riigikaitse teemat ja seda just kodanikkonnaga
koostöö seisukohast.