Riigikaitsjate lapsed kogunevad ühislaagrisse

Foto: Velli Ehasalu

Kodanike vabaühendus MTÜ Reservkorpus korraldab 21.-26. augustini Remniku õppe- ja puhkekeskuses riigikaitsjate lastele ühise laagri, kuhu on kutsutud ka peaminister Andrus Ansip ja riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma.

Laager viiakse läbi riigikaitsjate lasteperede toestusprogrammi raames, korraldusse on kaasatud partnerina Lastekaitse Liit. Osalevad nii
politseinike, piirivalvurite, päästetöötajate, kaitseliitlaste, naiskodukaitsjate, kui ka kaitseväelaste lapsed.

„Mõte liita kõik riigikaitsega seotud pered, on üheks ühingu prioriteetseks sõnumiks,“ rääkis laagrit korrladava mittetulundusühingu MTÜ Reservkorpus liige Selene Kollom. „Milleks raisata ressursse ja korraldada midagi eraldi, kui selliselt on võimalus liita antud valdkonnaga tegelevaid inimesi ühte ning hoida kokku ka vahendeid,“ arvas ta.

„Sellise laagri korraldamine ei ole kerge ega odav, toetussummasid ei väljastata üleöö ning see nõuab pikaajalist ja kooskõlastatud tegutsemist terve aasta raames,“ rääkis Kollom. „Usume, et järgmisel aastal on panustajaid sarnase laagri korraldamisel juba enam ja me saame liita laagriga ka kõik need perekonnad ja lapsed, kes sel aastal vahendite piiri tõttu lihtsalt kohata pidid jääma,“ loodab Kollom.

Riigikaitsjate lapsi koondava ürituse kava on kokku pannud laagri juhtkond ja ühingu aktiiv, koostöös paljude koostööpartnerite, nõustajate ja spetsialistidega. „Püüame lastele anda läbi hariva ja huvitava tegevuse teadmisi ka isamaalisest kasvatusest, jagame ennetusteavet ja toome esinema riigikaitse erinevate valdkondade instruktorid,“ rääkis Selene Kollom, kelle ütlusel saavad lapsed laagris vibu lasta, toimuvad viikingite õpitoad, tantsustuudio treeneriga tantsutrennid, maskishow. Lisaks ka matkakool koos kaitseliitlastega ning  pääste- ja politseikool kogenud instruktoritega.

Nädala lõpus on oodatud laagrisse ka lapsevanemad, kes saavad spetsialisti poolt teadmisi perekeskuse Sina ja Mina perekoolis.
Muusikalist meelelahutust pakuvad armsad ja andekad noored -1step4dub & Awe.

Laupäeval ootab peresid ka suur riigikaitsjate show, kus astuvad välja Politsei- ja Piirivalve, Päästeameti, Kaitseliidu ja Kaitseväe
ühendatud jõud. „Usume, et saame lastele, vanematele ja külalistele pakkuda unustamatu kogemuse,“ sõnas Kollom, kelle ütlusel on külalistena laagrisse kutsutud peaminister Andrus Ansip ja riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma.

Ideed, millega tuldi ühenduse poolt välja selle aasta alguses, on toetama asunud Kaitseministeerium, Siseministeerium, Haridus- ja Teadusministeerium, Politsei- ja Piirivalveamet ja Päästeamet ning paljud teised. Tänavune laager korraldatakse Kaitseministeeriumi, Hasartmängumaksu Nõukogu ja MTÜ Reservkorpus rahalisel panusel. Auhinnad parimatele panevad välja ReservKorpus, Laima (NP Foods Eesti OÜ), Riiklik Nukuteater, sukeldumisklubi Maremark, Free Flow tantsustuudio, Tartu Mänguasjamuuseum.