Nädalavahetusel saab vaadata veel viimaseid “Pühajärve sõja ja rahu” etendusi

11. ja 12. augustil saab Otepääl Pühajärvel Poslovitsa rannas nautida Otepää suveteatri etendusi „Pühajärve sõda ja rahu“.

Peep Pedmansoni “Pühajärve sõda ja rahu” jutustab eestlaste igipõlistest valikutest laulude saatel. Etendus viib 19.sajandi keskpaika, kui Pühajärve mail toimusid pöördelised sündmused. Talupoegade seas levisid kuuldused võimalusest lahkuda kodumailt ja minna Venemaale uut elu alustama. Need valikud on aktuaalsed ka tänapäeval – vastu hakata või leppida, lahkuda või jääda? Lootus paremale elule sütitas aga mässuvaimu ja nagu ajaloost teada, päädis see kõva arveteklaarimisega Pühajärvel.

“Pühajärve sõja ja rahu” etendus näitab aga mitte ainult hirmu ja peksasaamist, vaid ka lootust, armastust, nalju ning naeru. See on Otepää suveteatri esimene etendus.

Piletid müügil Piletilevis ja Piletimaailmas, tund enne algust kohapealt, samal päeval piletid kallimad. Täispilet 13 eurot, sooduspilet ja grupisoodustus 10 eurot. Etendused algavad kell 18.

Lavastaja: Andres Dvinjaninov
Kunstnik: Silver Vahtre
Muusikaline kujundus: Kaunimate Aastate Vennaskond
Laval: Hannes Kaljujärv (Vanemuine), Jüri Lumiste (Vanemuine), Andres Dvinjaninov, Simeoni Sundja, Toomas Täht, Ingrid Isotamm (Nuku- ja Noorsooteater), Marianne Kütt, Toomas Lunge, Indrek Kalda, Otepää rahvateatri näitlejad.