Kohilas algas XII laste muinasjutulaager „Mäng on väikese inimese töö“

Kohilas Tohisoo pargis algas täna XII laste muinasjutulaager „Mäng on väikese inimese töö“, kus kõik laagrilised saavad pärast lühitreeninguid 12. juulil õhtul haruldase võimaluse liikuda ajas ja teha kaasa ümbermaailmareisi kuumaõhupalliga. Mängulaager on Raplamaa laste hulgas väga populaarne, seda oodatakse kui suve lahutamatut osa.

Tänavusse teemalaagrisse „80ne päevaga ümber maailma“ kogunes sada kolmkümmend 6-11aastast last Tartust, Karksi-Nuiast, Võrumaalt, Raplast, Tallinnast, Sauelt, Sakust, isegi Soomest ja muidugi Kohilast. Lastega tegelevad vabatahtlikud grupijuhid, kellest paljud on välja kasvanud siitsamast laagrist ja kellest üksi ei ole õpetaja. Kooliõpetajaid sellest laagrist ei leia

Laagri peakorraldaja Anneliis Kõivu sõnul ei kutsuta õpetajaid lapsi juhendama sellepärast, et kool ei tuleks suvelaagrisse. „Põhiline on mängimine ja lustimine. Kogu paremaks ja targemaks muutumise protsess käib läbi mängu. Selles laagris on kõik lapsed alati head,“ selgitas Anneliis Kõiv.

Loovust ja mängulusti toetav laager saab teoks 12. korda, kestab viis päeva ja on mõeldud 6-11 aastastele lastele. Nende juhendajad ja seltsilised on 14- 30 aastased vabatahtlikud, kes enamasti ise samast laagrist välja kasvanud. Laagri mõtte algataja ja korraldaja on MTÜ Raplamaa Noored, kellega laagri ajaks on liitunud veel ligi kuuskümmend vabatahtlikku noort.

Laagri mänguteemad on igal aastal erinevad, eelmisel aastal olid laagriplatsil Pärsia lood ja laulud, aasta varem sünge Bastille ja Buckinghalmi palee, kus seiklesid kolm musketäri. Üheteist aasta jooksul on läbitud ülipõnevad viisteist versta võluilmas, tehtud tsirkust ja muinaseestlaste kombel sakste vallutustele vastu pandud, jne.

Laagripäevade jooksul valmistavad lapsed igal aastal ette suurejoonelise näitemängu, kus juhtub igasugu muinasjutulisi asju. Laager kestab 13. juulini, traditsiooniline lõpuetendus leiab aset 12. juulil kell 20, see on tasuta ja avatud kõikidele huvilistele.

Vaata ka Raplamaa Noorte kodulehte!