Klubis “Tervis ja Ilu” saab testida toidutalumatust

Toiduainete varjatud talumatust esineb suuremal või väiksemal määral väga paljudel inimestel, kes seda tavaliselt ise ei teagi. Varjatud talumatusele on iseloomulik probleemide süvenemine vananedes. Olete oodatud järjekordsele klubi “Tervis ja Ilu” üritusele teisipäeval, 19. juunil. Seekord on hea võimalus testida oma toidu talumatust. Testimine toimub individuaalselt ja võtab aega ca 1 tund. Testimine toimub voll diagnostikaga.

Võimalik testida ka toidulisandeid, ravimeid jm, mida tarvitate või soovite tarbima hakata – võtke kõik julgesti kaasa. Kasutades sobivaid loodustooteid koos tervisliku toitumisega on võimalik vältida haigusi, parandada enesetunnet ja elukvaliteeti ning tõsta töövõimet.

Toidutalumatusest

Toiduainete nn. varjatud talumatust esineb suuremal või väiksemal määral väga paljudel inimestel. Varjatud seetõttu, et inimene ise seda tavaliselt ei tea.

Toiduainete varjatud talumatus erineb toiduallergiast nii tekke- kui avaldumisvormide poolest ning seda ei saa kindlaks teha tavaliste toiduallergiat määravate testidega. Varjatud talumatust on raske ise avastada, sest sageli on just see toiduaine, mille suhtes talumatus esineb, inimesele eriliselt meelepärane, kuna seda tarbides tekivad kehas opioidsed ühendid. Samas aga on paljud isikud pärast testi vastuste saamist väitnud, et nad on ise sellest ka aru saanud, et ei talu neid toiduaineid, mida test on tuvastanud kui mittesobivaid.

Toidutalumatuse tagajärjed inimkehale ilmnevad pika aja jooksul. Neid ei tajuta kohe, kuid nad tugevnevad vähehaaval – kui iga päev süüakse mittetalutavaid toiduaineid, kuhjuvad toksiinid, mis võivad lõpuks põhjustada tõsist, eeskätt põletikuga kulgevat haigust. Et erinevate tervisehäirete tegelik põhjus võib peituda toiduainete talumatuses, on sageli teadmata ning neid antibiootikumidega või muude vahenditega ravida püüdes süvendatakse haigusi veelgi.

Iga kord, kui süüakse toitu, mille suhtes on talumatus, tekib immuunvastus ehk -reaktsioon, ning kui toitu süüakse sageli, siis tekib ka immuunvastus sageli ja ainevahetus on häiritud. Vabaneb palju toksilisi aineid, mis hävitavad lisaks antigeenidele keha enda rakke. See loob pinnase krooniliste ja autoimmuunhaiguste tekkeks. Kui organismis on mingile toiduainele antikehad, toimub kehas ka pidev immuunreaktsioon seni, kuni selle toiduaine tarbimist jätkatakse.

Sagedaseimad toiduainete talumatusega kaasnevad probleemid on igasugused kroonilised haigused, liigesepõletikud, diabeet, kilpnäärme põletik, gastrointestinaalhäired (Crohni tõbi, tsöliaakiahaigus ja ärritatud soole sündroom), naha probleemid (atoopiline ekseem, akne, psoriaas), migreenid ja kroonilised peavalud, psüühilised häired, depressioon, ülekaalulisus, kõrgvererõhutõbi, krooniline väsimus, südame ja veresoonkonna häired, reuma ja reumatoidsed haigused, fibromüalgia, kõrge kolesterooli tase, podagra jne.

Vajalik eelregistreerumine ja täpse kellaja broneerimine. Lisainfo: Silva Sirge, tel. 56 221155 või silva@stability.ee.