Tolteegi teadjamees jagab Lilleorus iidseid tarkuseid

Tlakaelel. Foto: Lilleoru
Jaanipäeva nädalavahetusel külasteb Eestimaad auväärt Tlakaelel (Francisco Jimenez Sanchez) – tolteegi teadjamees ja vaimne õpetaja Mehhikost. Ta jagab teadmisi ja õpetusi, alustades tolteekide maailmavaatest ja eluviisist, vaimsuse ja teadlikkuse olulisusest. Koos temaga saab osaleda suve alguse tseremoniaalsel tähistamisel Lilleoru ökokogukonnas Harjumaal.

Tseremoniaalsel kokkusaamisel Lilleorus jagab Tlakaelel teadmisi ja õpetusi. Sel korral on keskseks teemade ringiks tolteekide maailmavaade ja eluviis, vaimsuse ja teadlikkuse olulisus, tseremooniate ja ravimtaimede kasutamine, energia nägemine ja sellega töötamine. Teemad arenevad edasi osalejate endi huvidest ja vajadustest lähtuvalt.

Tlakaelel on tuntud oma vahetu tarkuse ja kõnelemise viisi poolest, küsimused võivad ulatuda väga elulähedastest ja kaasaegsetest asjadest kosmiliste ja iidsete nähtusteni. Võimalik, et Tlakaelel viib läbi ka temazkal’i ehk higistamistelgi tseremoonia.

Programm on jagatud Tlakaeleli ja Ingvar Villido vahel, kes viib läbi tseremooniad/praktikad laupäeva ja pühapäeva õhtul. Tõlkega eesti keelde.

Tlakaelel on saanud spetsiaalse kasvatuse tolteegi suulise traditsiooni (ehk tegeliku ajaloo) pärija ja edasikandjana. 1947. aastal anti talle Anahuaki nõukogu poolt vaimne missioon koos nime ja tiitliga Tlakaelel, mis tähendab nõukogu nõuandjat. Iga põlvkonna ajal on üks inimene, kellele see tiitel omistatakse.

Tlakaelel on oodatud külaline väga erinevates paikades üle maailma. Nii on teda kutsutud enam kui 30 ülikooli, paljudesse teistesse õppe- asutustesse ja ühendustesse, vaimsetesse keskustesse, kogukondadesse jne.

Tlakaelel viib läbi tseremooniaid ning selgitab inimkonna päritolu ja tulevikku, suhet elu ja maailmakõiksusega. Ta oskab hämmastaval viisil sünteesida ja seostada traditsioonilisi ja kaasaegseid teadmisi.

1990. aastal lõi Tlakaelel koos mitmete teiste indiaani vanematega Nelja Värvi Tseremoonia, mis austab nelja ilmasuunda ja nelja inimrassi ning tuletab meelde, et tegelikult on olemas ainult üks inimrass, asustamas maailmakõiksuse kodanikena meie väikest koduplaneeti. Nelja Värvi Tseremooniat on sellest ajast peale läbi viidud paljudes paikades üle maailma.

Tlakaelel oli 1992. aasta põlisrahvaste vabadusliikumise „Rahu ja väärikuse“ jooksude üks algataja ja Mehhiko poolse osa koordinaator. Mehhiko valitsus tunnustas seejärel esmakordselt riigi territooriumil elava 56 põlisrahva õiguseid.
Ta on juhtinud püha päikesetantsu tseremooniat Mehhikos viimased 25 aastat.

Tlakaelel juhib organisatsiooni In Kaltonal (In the House of the Sun / Spiritual Institution for the Cosmic Man), mis on esimene Mehhiko valitsuse poolt üle 500 aasta tunnustatud põlisrahva vaimne organisatsioon. Samuti on ta kaasatud mitmete teiste kultuuri ja vaimsust taaselustavate liikumiste töösse nii kohalikul kui rahvusvahelisel tasandil.

Tlakaelel on algatanud ka esimese uue püramiidi ehituse pärast eurooplaste sissetungi. See on Rahu Püramiid koos õppekeskusega tema kodu lähedal San Martinis, mis asetseb Teotihuacani iidsete püramiidide läheduses.

Hiljuti omistati maestro Tlakaelelile Moreloses Mehhikos „Vanaisade vanaisa“ aunimetus.

Lisainfo ja registreerimine: http://lilleoru.ee/?module=news&id=5474&set_design=2

Allikas: MTÜ Lilleoru