Parima mahetootja ja mahetoote konkurss

Alates eilsest saab esitada kandidaate 2012. aasta parima mahetoote ning parima mahetootja konkursile. Konkursside “Parim mahetootja 2012” ja “Parim mahetoode 2012” eesmärk on tunnustada parimaid toojaid ja tooteid ning tutvustada neid ka avalikkusele.

“Juba kolmandat korda otsime parimat mahetootjat ja -toodet,” ütles Airi Vetemaa Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest. “Mahetoodete nõudlus kasvab: iga aastaga tõuseb tarbijate huvi mahetoodete vastu ning müüginumbrid suurenevad. Turule oodatakse huvitavaid ja maitsvaid toiduaineid just kodumaistelt ettevõtetelt.”

Konkursile “Parim mahetootja 2012” saavad kandidaate esitada nii organisatsioonid kui ka üksikisikud, seal hulgas kandideerija ise. Konkursile oodatakse mahepõllumajandusele üleminekuaja läbinud tootjaid, kelle põllumajandustootmine on heal tasemel ning kes on aktiivsed ka väljaspool oma ettevõtte tegevust. Esitamiseks tuleb täita ankeet. Kandidaatide ankeetide esitamise tähtaeg on 25. juuni.

Konkursile “Parim mahetoode 2012” saavad oma tooteid üles seada ettevõtted ise. Tingimuseks on, et mahetoode oleks enne toodete ankeetide esitamise tähtaega turul saada. Toodete ankeetide esitamise tähtaeg on 24. august. Konkursside ankeedid ja täpsemad osalemise tingimused leiab www.maheklubi.ee.  Parima tooja ja toote valivad välja erialaspetsialistidest koosnevad 7-liikmelised žüriid. Võitjad kuulutatakse välja 16. septembril Tallinnas, Eesti Vabaõhumuuseumi Leivapäeval, mille raames toimub ka mahetoodete laat ja külastajate lemmikmahetoote valimine.

2011. aastal pälvis parima mahetootja tiitli Jaan ja Anne Kiideri Riido talu Saaremaalt. Parimaks mahetooteks tunnistati FIE Katrin Seppa-Silmere kamaga šokolaadikreem, mis kannab kaubamärki Karli ja Linda maiustused.