Pärnu muuseum avas uue püsinäituse rekonstrueeritud aidahoones

Pärnu muuseumi värskelt rekonstrueeritud aidahoones avati püsinäitus „11 000 aastat ajalugu – elamusi vanast ajast”.

Muuseumi uues hoones on suured näitusepinnad, mis parandavad oluliselt  kunsti eksponeerimise võimalusi. Pärnu muuseumi uuest püsiekspositsioonist leiab Pärnu linna ajaloole ja merelinnale omaseid eksponaate kiviajast kaasajani. Külastajatele tutvustatakse ka Pärnule iseloomulikku kuurordielu ja Pärnumaa laevandust. Suur osa näitusest on pühendatud eestlaste rahvuslikule ärkamisajale 19. sajandi keskel ja vabariigi rajamisele, sest Eesti vabariik kuulutati välja 23. veebruaril 1918 just Pärnus.

Pärnu muuseumi aidahoone rekonstrueerimine ja muuseumiks väljaarendamine läks maksma 3 618 542 eurot, sellest 1 536 130 eurot eraldas kultuuriministeerium. Projekti rahastati Euroopa regionaalarengu fondist. Projekti käigus rekonstrueeriti hoone täielikult.

Vaata lisainfot Pärnu muuseumi uue püsinäituse kohta: http://www.parnumuuseum.ee/