Jan Rahman veab Võru näitlejad haiglasse

25. juulil esietendab Võru linnateater Võrus vana haigla hoovis (Karja 17, Võru) Jan Rahmani ja Tarmo Tagametsa suvekomöödiat “Haigemaja”.

Võru Linnateatri suvelavastust “Haigemaja” mängitakse juuli lõpus ja augusti alguses kuuel korral. Jan Rahmani kirjutatud humoorikas lugu on fiktsioon Nõukogude aja haiglaelu argipäevast, mida toetab vana haiglahoone visuaalselt nii oma keskkonna kui ka miljööga. Pärimuslikult elustub vana haigemaja võrulaste mäludes uskumatult erksalt. Kuna tegemist on Võrumaa haiglaga, on igal võrumaalasel vana haiglaga seoses rääkida oma lugu. “Minu lapsed on seal sündinud, mina olen ise ka seal sündinud, minu vanemad…” jne on esimesed reaktsioonid, mida enamik võrukaid kohe pajatama hakkab.

Autor: Jan Rahman
Idee autor ja produtsent: Heiki Kelp
Lavastaja: Tarmo Tagamets
Muusikaline assistent: Silja Otsar
Mängivad: Marje Metsur, Heli Teidla, Silvi Jansons, Maive Käos, Gertrud Kinna, Kait Kall (Von Krahli teater), Madis Mäeorg (Von Krahli teater), Martin Liira, Tarmo Tagamets, Siim Sareal, Jüri Kaver ning Võru VI draamastuudio  noored.

Lavastusega “Haigemaja” tähistatakse ühtlasi Võru haigla 185. aastapäeva.

Etendused vana Võru haigla hoovis:
25. juulil kell 20
26. juulil kell 20
31. juulil kell 20
1. augustil kell 20
2. augustil kell 14 ja 20

Piletid hinnaga 11 ja 8 eurot on eelmüügis Võru Kandle kassas (tel. 7868 676) ja Piletilevis.
www.vorukannel.ee