Tallinna Rattamaratoni võitis Caspar Austa

Kõrvemaal toimunud Samsung Estonian Cup rattamaratonide sarja teisel etapil Tallinna Rattamaratonil ei saanud keegi sarja liidri Caspar Austa vastu, kes võttis veenva võidu. Võistkondlikult oli parim Nissan ProShop Team. Kokku startis 15. Tallinna Rattamaratonile 1566 ratturit.

Kõrvemaal suurepärastes tingimustes peetud Tallinna Rattamaratoni 58 kilomeetrisele põhidistantsile startis 1040 ratturit. Uuendusena oli kasutusel viitstardid, mis lähetas stardigrupid rajale väikeste vahedega, et vältida stardirüsinas tekkida võivaid kokkupõrkeid. 

Sarja liider Caspar Austa kontrollis sõitu algusest lõpuni, võttes maksimumpunktid ka Premium7 vahefinišis, Sander Maasingu ja Peeter Pruusi ees. Võitja sõnul oli täna igati vääriline võistlus tähistamaks 15. korda toimuvat Tallinna Rattamaratoni. „Suur tänu korraldajatele, rajatingimused olid head- suhteliselt vähe pori ja tolmu,“ kommenteeris Caspar Austa finišis. „Igati meeldiv sõit,“ lisas Austa.

XV Tallinna Rattamaratoni esikuuik

Parima U-23 ratturina ületas üldjärjestuses seitsmendana finišijoone Peeter Tarvis (Raplamaa Rattaklubi KOMO). Naistest oli pikal võistlusmaal täna kiireim Inge Kool (üldarvestuses 209. koht). Everesti kilomeetri kaks tõusu läbis Kõrvemaal kõige kiiremini Peeter Pruus.

Samsung Estonian Cup rattamaratonide sarja üldarvestust juhib kahe võiduga Caspar Austa (1506 punkti), Sander Maasingu (1499 punkti) ja Ivo Suure (1492 punkti) ees. Võistkondlikult jätkab maksimumpunktidega Nissan ProShop Team.

AXA poolmaratonil 28 km pikkusel võistlusmaal oli osalejaid 388. Kiireim oli täna Kirill Tarassov, Sten-Erik Ottenderi ja Siim Kiskoneni ees. Gutta lastesõitudes osales kokku 138 last. Kuni 12-aastaste poiste seas oli täna kiireim Karmo Kutser ja 12-aastaste tüdrukute seas Indra Kutser. Mõlemad on liidrid ka kahe seni toimunud sõidu kokkuvõttes ja lähevad järgmisel võistlusel rajale kollases liidrisärgis.

Järgmine Samsung Estonian Cup rattamaraton toimub juunikuu teisel laupäeval Rõuges.