Eesti tööõpetajate selts avas virtuaalse õpilastööde näituse

Alates reedest, 11. maist saab Eesti tööõpetajate seltsi kodulehel vaadata virtuaalset õpilastööde näitust “Kingitus emale”. Näituse eesmärgiks oli kokku koguda ning internetikeskkonnas näitusena üles seada pildid esemetest, mida õpilased oma emadele selleks päevaks on teinud.

Esimest korda toimuvale näitusele saadeti üle 300 töö 64 koolist üle Eesti. Eesti tööõpetajate seltsi juhatuse esimees Jürgo Nooni jääb esimese seltsi korraldatud virtuaalnäitusega rahule.

“Rõõmustav on see, et sellega tuli kaasa päris palju õpetajaid ning peaaegu kõik saadetud tööd vastasid tingimustele. Edaspidi kavatseme sarnastest ettevõtmistest pikemalt teada anda ning igaks aastaks välja pakkuda ka konkreetse teema,” ütles Nooni. “Õpilastööde näituse idee ongi ju selles, et näidata enda loodud asju, samas aga ka teiste töödest inspiratsiooni ammutada.”

Virtuaalnäitus ei asenda tavanäitust, aga on sellele vaheldust pakkuvaks alternatiiviks. Tänapäeval on digifotosid väga lihtne teha ja levitada, samuti jääb ära esemete transport ja näitusesaali rent, mis seotud otseste kuludega. Näituse külastajatele aga on plussiks see, et tööde vaatamiseks ei ole vaja konkreetsesse punkti kohale sõita, vaid seda saab teha ükskõik millise internetiühendusega arvutiga. Seetõttu on võimalus sellest osa saada suuremal hulgal huvilistel.

Näitusele saadetud töid saab näha alates 11. maist aadressil www.etselts.ee/naitus.