Aprillis saab Sakus verd loovutada

Reedel, 13. aprillil kell 10.00-13.00 oodatakse nii uusi kui ka püsidoonoreid  verd loovutama Saku Valla Majas (Teaduse 1, Saku).

„Oleme väga rõõmsad, et viimaste aastatega on doonorite arv tõusnud ning seda just korduvdoonorite arvelt. Lisaks leiab meid üles järjest rohkem esmaseid doonoreid, kellest loodetavasti saavad samuti püsidoonorid. Ainult tänu doonoritele saame tagada piisavad verevarud abivajajate aitamiseks ja elude päästmiseks ning Saku inimesed on selleks ikka oma tubli panuse andnud! Täname südamest kõiki Saku doonoreid ja loodame, et edaspidigi üha rohkem uusi ja püsidoonoreid meiega ühineb,“ ütles Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste.

Tule doonoriks, kui oled:
* terve, ei põe hetkel mõnda viirushaigust ega tarvita ravimeid
* puhanud ja söönud
* kehakaaluga üle 50 kg
* 18-60 aastane

Viimasest vereandmisest peab olema möödunud meestel 60 päeva ja naistel 90 päeva.

Kui Sul on olnud nõelravi, tätoveerimisi või naha augustamisi, saad verd loovutada 4 kuu möödudes.

Vereloovutusele tulles võta palun kaasa pildi ja isikukoodiga isikut tõendav dokument.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul.

Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Lisainfo www.verekeskus.ee ja Facebookis fännilehel „Doonorid ja Sõbrad“ www.facebook.com/DoonoridjaSobrad