Rakvere targa linna esitlus pakub Kopenhaagenis huvi

Rakvere linnapea Andres Jaadla tutvustamas targa linna kontseptsiooni. Foto: Rakvere linnavalitsus
Rakvere targa linna esitlus pakub Kopenhaagenis toimuval näitusel kõrgendatud huvi.

Rakvere on Eesti linnadest väljas täna algaval esinduslikul Euroopa linnade ja Regioonide Komitee poolt korraldataval Euroopa linnade ja regioonide tippkohtumisel Kopenhaagenis mille raames Rakvere esitleb oma Targa Maja projekti. Näitusel on projekti vastu suur huvi.

Linnapea Andres Jaadla sõnul on need lahendused mida Rakvere Tark Maja oma testkeskkonnas pakub ka Euroopas uudsed. Tippkohtumine jätkub pealelõunal Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barroso sõnavõtuga.

Rakvere Tark Maja on esindatud Kopenhaagenis toimuva Regioonide Komitee viienda, Euroopa linnade arengule pühendatud üldkogu raames toimuval näitusel „Beautiful, Green, Smart and Inclusive – Colorful cities“. Näitus koosneb 4 teemablokist – „Ilus linn“ keskendub projektidele, mis on seotud arhitektuuri ja linnaplaneerimisega; „Roheline linn“ energiasäästule, transpordilahendustele ja jätkusuutlikule linnaarengule. Teemajaotuses „Tark linn“ pööratakse tähelepanu innovatsiooniprojektidele ja tarkadele strateegiatele ning blokis „Kaasav linn“ on tähelepanu all sotsiaalne
innovatsioon, tööhõive ja loovad lahendused sotsiaalteenustes.

Targa Maja kompetentsikeskust esitletakse Europa linnaarenduse parimaid praktikaid tutvustaval näitusel ühe parima praktikana kuue muu linna hulgas teemablokis „Tark linn“. Kokku on erinevates teemajaotistes esindatud 30 Euroopa linna.

Info: Andres Jaadla +372 520 3987 ja SA Virumaa kompetentsikeskus, anu@rakveretarkmaja.ee

Share via
Copy link
Powered by Social Snap