Tartu tähetorn kutsub planetaariumietendusi vaatama

 

Täna tähistab Tartu tähetorn rahvusvahelist planetaariumide päeva erakordsete planetaariumietendustega.

Kell 11 algas planetaariumietendus „Öötaevas“, mida viib läbi tähetorni planetarist Kadri Tinn, kes näitab planeete, nende näivat liikumist aasta jooksul ning huvitavamaid tähtkujusid nii põhja- kui ka lõunapoolkera taevas.

Kell 12 räägib Tartu Kõrgema Kunstikooli õppejõud, Tartu Tähetorni Astronoomiaringi liige Hillar Uudevald teemal „Kui tähed olid jumalad“ ning näitab tähistaevas mütoloogiliste jumalustega seonduvaid tähtkujusid.

Andres Kuperjanov Eesti Kirjandusmuuseumist kõneleb kell 13 algaval planetaariumietendusel „Täheuskumused“ tähtedest rahvausundis ning sellest, mida maarahvas tähtede kohta teadis.

Päeva lõpetab Kadri Tinn planetaariumietendusega „Taevatähtedest kirjanduses ja filmis“, mille raames näevad külastajad, kust on ulmekirjanikud oma lugudele tegevuspaiku leidnud ning millised tähtkujud ja tähed on ulmes kõige populaarsemad maaväliste tsivilisatsioonide elukohad.

Planetaariumide päeva puhul maksab pilet tähtede alla vaid 1 euro. Kell 18.30-21 toimub tähetornis selge ilma korral ka tasuta vaatlusõhtu, kus kõigile huvilistele näitavad ennast Veenus, Jupiter ja Marss. Infot vaatlusõhtu toimumise kohta saab telefonil 737 6932.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap