Türil Kevade kohvikus tuleb loodusõhtu Hendrik Relvega

Keskkonnaamet korraldab kolmapäeval, 28. märtsil algusega kell 18 Türil Kevade kohvikus loodusõhtu. Külaliseks on looduse- ja rännumees Hendrik Relve. Loodusõhtu teemaks on „Maailma metsarahvaste juures”.

Metsandus- ja ajakirjanikuharidusega Hendrik Relve on tuntud Eesti loodusfotograaf, loodushoiu populariseerija ning maailmarändur. Ta on olnud koolimetskondade juhendaja ning Metsanoorte Ühenduse ehk Metsaordu üks asutajaid. Aastate jooksul on ta mõõtnud ja kirjeldanud sadu põlispuid.

Hendrik Relve on avaldanud arvukalt artikleid, teinud raadio- ja telesaateid, kirjutanud raamatuid ja õpikuid. Alates 2002. aastast  on ta ajakirja Eesti Mets peatoimetaja. Alates 2001. aastast on olnud võimalus Vikerraadios kuulata Hendrik Relve rännulugusid populaarses saatesarjas “Kuula rändajat”.

Märtsikuisel loodusõhtul näeme pilte ja  kuulame Rändaja muljeid Siberi ja troopika metsarahvaste elust ning saame teada, kuidas eristuvad eestlased võrreldes teiste Euroopa rahvastega.

Looduseteemaliste õppeõhtute korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus, loengud on kõigile kuulajatele tasuta. Oodatud on kõik huvilised, kuid parema korraldamise huvides on vajalik eelnev registreerumine. Loengu pikkuseks koos kohvipausiga on ca 2  tundi. Loodusõhtute toimumiskohaks Järvamaal on Kevade kohvik, mis asub Türi Kultuurimajas, Hariduse 1.