Ranna-Viru kohalikud said info tarbeks oma portaali

Möödunud sügisel kodanikualgatuse korras Lääne-Virumaal käivitatud Kohaliku Info Keskus peab pisitasa laienemisplaane ning naudib sissesaadud hoogu ja lugejate kasvavat huvi.

Internetiaadressil www.kohalik.info leviv Kohaliku Info Keskus keskendub peamiselt Haljala, Kunda, Sõmeru ja Viru-Nigula piirkondlike uudiste ja ametlike teadete avaldamisele, kuid suurt rolli mängivad portaalis ka Eesti uudised, arvamused, sport ja kultuur.

Portaali käivitaja Kaido Veski sõnul on värske veebiajalehe eesmärgiks anda piirkondlikule informatsioonile uus mõõde ning olla lihtne, kvaliteetne ja sõbralik infoallikas.

“Me leiame hõlpsasti üles küll oma koduvalla või linna veebilehe ning saame sealt kätte suuremal või vähemal määral vajaliku informatsiooni, kuid pahatihti piirdubki see vaid oma vallaga,” sõnas Veski.

Naabrite tegemisi on tema sõnul hoolimata paljudest erinevatest võimalustest juba keerulisem jälgida. Aga siiski – miks?

“Aga miks mitte paigutada kaardile üks uus mätas, mille otsast ümbruskonnas toimuval silma peal hoida?”

Lehe tulevikuplaanide hulka kuulub ka soov anda oma pisike panus kogemuste ja ideede priilt levimisele – oma rubriigid on reserveeritud nii põnevatele ideedele kui ka väärt nõuannetele.

“Kuidas säästab naabrinaine energiat?” toob Veski näiteid. “Kuidas jättis kohaliku näiteringi lavastaja suitsetamise maha? Kuidas plaatida vannituba? Kuidas luua endale veebilehte? Need on vaid mõned teemad, millele seni oleme vastata
üritanud või vähemalt suuna kätte näidanud. Eesti inimene hoiab küll pisut omaette ja tahab pahatihti iga teadmistekillu eest meelehead saada, kuid olen üsna kindel, et igal pool leidub siiski selliseid inimesi, kes on valmis ka naabritele näitama, kuidas haisuvaba kuivkäimlat ehitada või millisel moel tema kurki hapendab. On ikka hoopis teine asi, kui sa reaalselt kah tead seda naaberküla Matit, kes päriselt selle või teise idee omal nahal järgi on proovinud.”

Lisaks eelpool kirjeldatule avaldatakse vastses portaalis tasuta eraisikute, MTÜ-de ja omavalitsusasutuste kuulutusi.

Kuigi Veski välistab igasuguse klikipõhiste eesmärkide poole püüdlemise, tunneb ta siiski rõõmu selle üle, et hoolimata vaikselt alustamisest, käib juba praegu lehel iga päev keskmiselt 150 inimest, kellest üle poole on korduvkülastajad.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap