Rakveres ootavad seitse tänavat endale nime

Rakvere linnavalitsus otsib nimesid seitsmele tänavale ja Lilleoru tänavale rajatud bussipeatusele.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev rääkis, et Lilleoru tänavale rajati uus bussipeatus, sest mitmed linnakodanikud olid avaldanud soovi, et oleks võimalik Pauluse kalmistule bussiga lähemale pääseda.

“Pöördusime bussipeatuse rajamise plaaniga ka maanteeameti poole, kuid paraku ei olnud Tõrma ringtee rekonstrueerimise käigus võimalik peatust kalmistule lähemale rajada ja nii ehitasime selle ise koos kergliiklustee tegemisega välja,” kõneles abilinnapea, kelle sõnul on nüüd peatusele ka nimi vaja anda.

Lisaks ootavad nime tänav Lennuki linnaosas, mis kulgeb laste mänguväljaku ja palliplatsi vahelt Arkna tee poole, teine tänav Lennukis, mis jääb suurte elumajade taha, üks Lõuna tänava tupikust põiktänav, kolm teed Ussimäe garaažide juures ja Õli tänava raudteest põhja poole jääv osa. “Seaduse kohaselt peab tänav olema järjest läbitav, Õli tänav aga seda ei ole, sest raudtee “lõhub” tänava,” rääkis Suurkaev.

Ümber otsustati nimetada just põhjapoolne tänavaosa, sest kui oleks ümber nimetatud lõunapoolne osa, oleksid põhjapoolses osas majanumbrid ikkagi muutunud.

Ettepanekuid bussipeatuse ja tänavate nimede kohta saavad teha kõik, valiku pakutud nimede hulgast teeb linnavalitsuse nimekomisjon, lõpliku otsuse langetab aga linnavolikogu.

Allikas: Virumaa Teataja