Kihnu Virve tuuritab oma pereansambliga mööda Eesti kultuurimajasid

Kihnu Virve. Foto: kultuur.ee

Advendiaja esimesel poolel tuuritab Kihnu Virve pereansambel mööda Eestimaa kultuurimajasid, tutvustades värskelt ilmunud CD-plaati “Eluküünal” ning  jagades kuulajatega enda pere ja kihnlaste jõulukombeid.
Mõte teha Virve talve- ja jõuluaja lauludest kontsert ja sealt edasi ka  helikandja, küpses muusikalembese pere peas juba mõnda aega. “Ühel augustikuu öisel kojusõidul heietasime lähenevate jõulude teemadel ja unistasime, miks mitte Virve jõululaule eraldi plaadile koguda,” meenutab Virve lapselaps Raina Kiviselg. Täpselt aasta tagasi löödigi paaris kirikus jõululaulud kõlama. Üllatavalt soe publiku vastuvõtt ja suur huvi andis julgust need lood ka plaadile talletada.
“Eluküünal” oleks ilus kokkuvõtma armastatud laulumemme loometeed. Siiski on
nimilugu oma saamislooga ja laule kirjutab Virve ikka edasi: aegu tagasi kinkinud üks mees Virvele merest leitud laevatüki sisse meisterdatud küünlajala. Selle ilusa kingituse peale lubanud Virve teha laulu kõikide oma elu merre jätnud inimeste mälestuseks.
Kihnu Virvet ja tema pereansamblit saadavad akordionistid Raido Koppel Väikeste Lõõtspillide Ühingust ja Erik Nisu.
Kontserdid toimuvad
27. novembril kell 15 Rakvere Rahvamajas,1. detsembril Salme Kultuurikeskuses, 2. detsembril Kärdla Kultuurikeskuses, 3. detsembril Märjamaa Rahvamajas, 4. detsembril Kuressaare Kultuurikeskuses ja Orissaare Kultuurimajas, 8. detsembril Pärnu-Jaagupi Rahvamajas, 9. detsembril Värska Kultuurikeskuses, 10.detsembril Triinu Pubis Kilingi-Nõmmes,10. detsembril Nooruse Majas Pärnus.
Ülle Jantson