Valgamaa tunnustab turismivaldkonna parimaid

Valgamaa valib  esimest korda turismivaldkonna parimaid. Eesmärk on märgata neid, kes millegagi suurepäraselt hakkama saanud, tõsta valdkonnas toimetavate inimeste motivatsiooni ning teadvustada turismi olulisust.

Parimad valitakse kolmes kategoorias: Parim sündmus 2011, Parim turismitöötaja 2011 ja Parim meeskond 2011.

Konkursi korraldaja Sille Roometsa sõnul meeldib kõigile reisida, aga alati me ei teadvusta, et meeldivate reisielamuste taga on kellegi suured pingutused. “Peamine põhjus selle konkursi korraldamiseks on soov märgata neid, kes on oma tegemistes suurepärased, tõsta turismivaldkonnas toimetavate inimeste motivatsiooni ning teadvustada turismi olulisust.“ märgib Roomets.

Kevadel toimunud turismiasjaliste ümarlaual kogutud ideede alusel valiti kategooriad:

Parim sündmus 2011- 2011. aastal Valgamaale või oma piirkonnale positiivset tähelepanu ja külastajaid toonud sündmus.

Parim meeskond 2011– 2011. aastal silma paistnud märgatava koostöövõimega, meeskondliku või koostöös tegevuse tulemusega meeskond, piirkond, projekt, grupp vms. Eesmärk tunnustada koostööd ja panust ühistegevusse.

Parim turismitöötaja 2011 – 2011. aastal silmapaistnud töötajaid (klienditeenindajaid, hotelliteenindajaid, ettekandjaid, kelnereid, giide, bussijuhte, kokkasid jne). Eesmärk on tunnustada neid tublisid töötegijaid, kellest meie külaliste külastuselamus otseselt või kaudselt sõltub.

Nominendid on:
Valgamaa parim sündmus 2011 kategoorias
– Valga Militaarajaloofestival, Loitsufestival Tuld ja Tõrva, TRISTAR Otepää Triatlon, Rally Estonia.

Valgamaa parim turismitöötaja 2011 kategoorias – Kerli Pauskar (Taagepera lossi müügijuht), Margit Tali (GMP Clubhotel teenindusjuht), Rutmar Ploomipuu (Sangaste Rukki Maja), Valdeko Nielson (SA Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon, arendusjuht), Erki Saar (Tammuri talu peakokk), Marina Lauk (Valga Turismiinfokeskuse infokonsultant).

Valgamaa parim meeskond 2011 kategoorias – SA Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon, GMP Clubhotel, SA Tehvandi Spordikeskus.

Laureaadid kuulutatakse välja 25. novembril toimuval Valgamaa turismi aastaseminaril, mis toimub Tehvandi staadionihoone konverentsikeskuses.