Otepää Gümnaasiumi meediklass käis tutvumas teletööga

18. oktoobril külastas Otepää Gümnaasiumi meediaklass Tallinnas produktsioonifirmat BEC ja TV3e ning Eesti Rahvusringhäälingu telemaja. Meediaklassi õpilastega kohtusid produkstioonifirma BEC produntsendid Jüri Jaanus ja Raivo Suviste, kes rääkisid teletööst ja näitasid erinevaid stuudioid. Meediaklassi õpilased said jälgida teleseriaali “Kodu keset linna” võtteid, külastati telemängu “Rahaauk” stuudiot. Jüri Jaanus näitas humooriseriaali “Pehmed ja karvased” nukke ning selgitas seriaali tootmisega seotud huvitavaid seiku. Seejärel kohtuti TV3-e avalike suhe juhi Annely Adermann, kes tegi ringkäigu TV3-e stuudiotes. Palju elevust tekitas käik TV3-e uudistestuudiosse, kus õpilased said teada, kuidas tehakse uudiseid. Samuti sai piiluda raadio StarFMi tegijate ruumi ja näha ka raadiotöö poolt.

Külas käidi ka Eesti Rahvusringhäälingu telemajas, kus vaadati samuti erinevaid stuudioid. Käidi “Terevisiooni” stuudios ning külastati ERRi muuseumi eksponaate vanadest lasteseriaalide tegelastest ja vanast tele- ja raadiotehnikast. Õpilased said ka ise proovida telediktori tööd.

Otepää meediaklass tegutseb alates 2006. aastast. Meediaklassis tegutsevad huvilised gümnaasiumiosa õpilased, kes on otsustanud meediaõpetuse kui valikaine kasuks. Tundides tehakse selgeks meedia toimimine – zanrid, kutse-eetika, jms. Praktiseerida saab õpitud kooli ajalehes Otu Tungal või kooliraadios. Otepää Gümnaasiumi meediaklass on vabariiklikul meediakonkursil osalenud kaks aastat ja saanud auhindu pea igas kategoorias ning olnud üks parematest kooliajalehtedest ning -raadiotest.

Otepää Gümnaasiumi vilistlastest – ajakirjandusõpilastest – on vabariiklikus meedias jätkanud Ly Aunapu (endine koolilehe peatoimetaja) ning Willi Pastak ja Tambet Leopard (endised raadiotoimetajad).

Fotosid saab vaadata siit!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap