Rakvere linnapea õnnitles laulu- ja tantsupeol osalenud kollektiivide juhte

Esmaspäeva, 17. oktoobri pärastlõunal Sõmeru keskusehoones toimunud Lääne-Virumaalt XI noorte laulu- ja tantsupeo „Maa ja ilm“ osalenud kollektiivijuhtide tänupäevale oli Rakvere linnapeal Andres Jaadlal põhjust minna lausa roosisülemiga – Rakvere linnast käis laulupeol 24 kollektiivi kokku 725 osalejaga, neid juhendas 21 kollektiivide juhti.

Elo Üleoja osales laulupeol kuue kooriga (2 mudilas-, 2 poiste-, sega- ja lastekoor), Ly Hiire kahe kooriga (mudilas- ja poistekoor), Linda Gordejev kahe kooriga (laste- ja segakoor), Andrus Siimon ja Elene Altmäe noorte meeskooriga, Merike Karton, Aire Aros ja Kaia Ljaš mudilaskooridega, Urve Allika lastekooriga. Kuldar Schüts oli poistekoori 2. dirigent, Ly Ipsberg lastekoori 2. dirigent ja Keio Soomelt segakoori 2. dirigent.

Mall Järvela ja Eve Kübarsepa juhendamisel osales tantsupeol kolm tantsurühma, Maie Orava juhendamisel kaks tantsurühma, Maie Karuse juhendamisel üks tantsurühm, Egert Eenmaa oli 2. tantsujuht.

Jaanus Põlder, Endel Nõgene, Riina Linde, Eve Sarnet juhendasid Virumaa noorteorkestrit.

Lisaks koorijuhtidele ja tantsuõpetajate tänas linnapea ka laulupeostaabis peo sujuvale korraldusele kaasa aidanuid, samuti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutust eesotsas juhataja Aet Maateega ning Lääne-Virumaa koordinaatoreid Ello Odraksit ja Liis Lillet.

Linnapea Andres Jaadla sõnul oli ta tänuüritusel etteastega esinenud Petja ja Hundiga ühte meelt, kes oma laulusalmis ütlesid, linn võib uhkust tunda oma laulu- ja tantsupeoliste üle.

Laulu- ja tantsupeol osalenud kollektiivijuhtide tänupäeva korraldasid Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja Lääne-Viru Maavalitsus.