Kopenhaageni Ülikooli kontserdid Eesti muusikutega

Foto: Dankultur.ee

Kopenhaageni Ülikooli Jazz Big Band annab Haapsalus kaks kontserti – 15. septembril kuursaalis iseseisva ning 16. septembril ühiskontserdi Haapsalu Big Bandiga (dirigent Aarne Õunapuu) ja osadele orkestriliikmetele Taanis toimunud kontsertidest tuttava Haapsalu tütarlastekooriga Canzone, dirigendid Karin Lükk ja Ulrika Grauberg.

Eestit külastav Kopenhaageni Ülikooli Jazz Big Band ehk MIBB (dirigent Mads J. Pagsberg) on asutatud 1995. aastal ning on saavutanud tunnustuse kontsertorkestrina üle 15 kontserdiga aastas. Eestis toimuvad esinemised Tallinnas ja Haapsalus.

Taani orkestri repertuaarist leiab traditsioonilisi swinginumbreid 1930ndatest ja 1940ndatest, kuid ka eksperimenteerivat bigbändi muusikat 1970ndatest. Viimastel aastatel on repertuaari ka lisandunud funk ja ladina muusikat.

Orkester annab kaks kontserti ka Tallinnas – 13. septembril kell 18 Tallinna Tehnikaülikooli aulas koos Tallinna Tehnikaülikooli Big Band’iga, dirigent Teet Raik ning 14. septembril kell 22 kuuleb Taani muusikuid Von Krahli baaris.

Lisainformatsioon:
Silvi Teesalu, Taani Kultuuri Instituut
Tel +372 505 8699, e-post info@dankultur.ee
www.dankultur.ee