Jõgeva kutsub IV küüslaugufestivalile

27. augustil läheb Jõgeval kultuurikeskuse pargis taas lahti küüslaugulaat.

Laadale tulevad talvevarusid pakkuma paljud Eesti kaupmehed. Kultuurikeskuses saab kuulata Priit Põldma loengut ja vaadata näitust Eestis kasvatatavatest küüslaugusortidest. Ingrid Bender räägib sibulakasvatusest.
Valitakse Eesti suurim küüslauk 2011 ja antakse välja tiitel „Kauneim küüslaugukübar 2011”.

Pakutakse Eesti oma küüslauguvanikuid, sibulapatse, ravimtaimi, mett, seeni, metsamarju, puuvilju, juurvilju, suitsutatud ja kuivatatud kala, astelpajutooteid, linaseid riideid, puukujusid ja palju muud ehedat laadakaupa.

Meelelahutus: batuudid, karussell, rodeohärg, näomaalingud, päevapiltnikud, õhupallid, jääpurika sulatamise võistlus.

Jalavaeva vähendamiseks sõidab Tähe tänava autoparklast festivalile ratastel meelelahutusrong.

Kokad soovitavad: emale kuum küüslaugukohv koos küüslaugusaiaga, kuhu on lisatud törts selle aasta värsket küüslaugumoosi; lastele pannkook küüslaugujäätisega, kuhu peale on riivitud magusat käsitsi valmistatud küüslaugufestivali küüslaugušokolaadi; issile tervituseks küüslauguleivad koos küüslauguõllega ning seejärel kehakinnituseks küüslauguga maitsestatud õrnsuitsu searibi; vanaemale hõrk küüslaugukana, millele on lisatud hapendatud küüslaugupealseid ning mis on serveeritud koos Paunvere põldudelt korjatud õiemees röstitud küüslaugumugulatega; vanaisale vanade aegade meenutuseks pits jääkülma toniseerivat küüslauguviina ning siis juba üks tummine „Külmalinna küüslaugusupp”!

Vii kindlasti omakasvatatud suurim küüslauk võistlema  Eesti suurima küüslaugu tiitlile ja tee kauneim küüslaugukübar varakult valmis!