Suitsusaunanädala lõpetavad filmiöö ja saunapäev

Eelmisel laupäeval alanud Haanjamaa suitsusauna nädal jätkub täna saunafilmide ööga ning lõpeb homme suitsusaunapäevaga.

Täna õhtul kell 19 algab Haanja rahvamajas saunafilmide öö. Saab vaadata kolme filmi: Andres Maimiku 2004. aastal osalt Haanjamaal Kõivsaare saunas filmitud „Kurat tuleb sauna”, Eesti filmiklassikasse kuuluvat Arvo Kruusemendi 1978. aasta filmi „Naine kütab sauna” ning mullu Soomes esilinastunud Joonas Berghälli ja Mika Hotakaiseneni  „Miesten vuoro”.

Laupäeva hommikul kell 10 saavad külalised saunaperedega kokku Haanja rahvamajas, kus tutvustatakse suitsusauna kui omakultuuri hoidjat. Edasi liigutakse saunade juurde toimetama, neid kütma ja teisi töid-toimetusi tegema.

Kell 13 ootab Mooska talu pererahvas kõiki enda juurde suitsuliha mekkima, lõkkesuppi sööma ja laulma. Kell 15 algab pärimusmuusika kontsert Rogosi mõisas. Seejärel minnakse peredesse laiali. Toimeka päeva südameks on aga saunamõnu. Puhtaks ja helgeks saab nii ihu kui ka hing!

Suitsusaunanädalat korraldab koos saunaperedega Haanja kultuurikoda.

Lisainfo Ivi Rausiilt meiliaadressil ivi.rausi@gmail.com ja telefonil 5305 4164.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap