Eestis reisib ringi kasakate koor

Eestis on ringreisil üks Euroopa omapärasemaid muusikakollektiive – Musta Mere Doni Kasakate Koor. Kontserte antakse Valgas, Viljandis, Narvas, Põlvas ja Rakveres.

Üle 30 aasta tegutsenud koori lauljateks on kaheksa Bulgaaria Raadio Koori solisti, kelle esituses kõlavad õigeusu kiriku laulud Tšaikovskilt, Bortnjanskilt ja teistelt vanadelt meistritelt, samuti kasakate pärimus ja romantilised slaavi meloodiad.

Täna võib koori kontserti “Kasakalaulu maagia” kuulata Valga Jaani kirikus, homme Karksi Peetri kirikus ja Viljandi Babtistikirikus. 17. juulil esinetakse Tapa Ristija Johannese Õigeusu kirikus ja 21. juulil Rakvere Kolmainu kirikus.

Helilõike Musta Mere Doni Kasakate koori esituses saab kuulata siit.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap