Algas mängulaager, kus kõik lapsed on alati head

Mängulaagrisse kogunemine

Täna kogunesid rekordarv 150 poissi ja tüdrukut Kohila Tohisoo mõisaparki, et veeta seiklusrohke nädal mängulaagris “Mäng on väikese inimese töö”. Seekordne mängulaager on arvult juba üheteistkümnes.

Laagripäevade jooksul valmistavad lapsed igal aastal ette ühe suurejoonelise näitemängu, kus kehastatakse erinevaid muinasjututegelasi maa ja mere tagant. Tänavu pajatatakse vaatajatele imelugusid Pärsiast ja teistest idamaadest. Vabaõhuetendus „Ajaliiv võlukellas ehk Päris pärsia prints päris päris Pärsia“ esi-ja ühtlasi ka ainus etendus saab teoks 14. juuli õhtul Tohisoo mõisapargis. Etendus on tasuta ja avatud kõigile huvilistele.

Originaalse, liikuva mänguväljakuga loovust ja mängulusti toetav viis päeva kestev laager on mõeldud 6-11 aastastele lastele. Nende juhendajad ja seltsilised on vanemad kaaslased, kes enamasti ise samast laagrist välja kasvanud. Laagri algatajaks, filosoofia kandjaks ja eestvedajaks on MTÜ Raplamaa Noored, kellega laagri ajaks on liitunud veel ligi kuuskümmend vabatahtlikku noort.

Laagri mänguteemad on igal aastal erinevad. Eelmisel aastal võis laagriplatsil näha sünget Bastille lossi, kardinal Richelieu residentsi ja Buckinghalmi paleed, kus seiklesid D’Artagnan ja kolm musketäri. Üle-eelmisel aastal muutus mänguväljak preerialinnaks New Kohila, kus  oma õiguste eest seisid indiaanlased ja kauboid. Üheteist aasta jooksul on
muuhulgas veel läbitud ülipõnevad viisteist versta võluilmas, tehtud tsirkust, reisitud ümber maailma, ja muinaseestlaste kombel sakste vallutustele vastu pandud.

Laagri peakorraldaja ja vabaõhuetenduse autori ning lavastaja Anneliis Kõivu sõnul on laagri üheks põhimõtteks see, et õpetajaid laagrisse lapsi juhendama ei kutsuta. Seda selleks, et kool ei tuleks suvelaagrisse. „Põhiline on mängimine ja lustimine. Kogu paremaks ja targemaks muutumise protsess käib läbi mängu. Selles laagris on kõik lapsed alati head,” märkis Kõiv.

Laagri kohta leiab rohkem infot siin.