Karlova päevad tutvustavad ehedat Karlovat

Täna algavad Tartus Karlova linnaosa päevad, mis kestavad 22. maini. Karlova linnaosa päevadel Tartus saab kiigata linnaosa elanike kodudesse, avastada kirjanduslikku Karlovat, osaleda perega muinasjutuhommikul, arutada ettevõtliku Karlova tuleviku üle ning
pidada aaretejahti. Esmakordselt tunnustatakse “Karlova ehe” tiitli väärilisi hooneid.

Täna kell 18 oodatakse kõiki ettevõtlikke inimesi Anna Edasi kohvikusse (Tähe 20) osalema arutelul “Meie ettevõtjad”. Teisipäeval,
kolmapäeval ja neljapäeval kell 19 algavad Anna Edasi kohviku eest ekskursioonid, kord saab tutvuda renoveeritud majadega nende elanike pilgu läbi, teinekord kaeda Karlovat läbi kirjandusprisma.

Mitmed üritused on mõeldud lastele. Näiteks saab kolmapäeval kell 10.30 vaadata Tartu Linnaraamatukogu nukuteatri etendust “Vahtramäe Emil” (Tehase 16) või osaleda neljapäeval kell 16.30 Karoliine lasteaia terviseteemalisel perepäeval (Kesk 6).

Kultuur tuuakse nädala jooksul mitmel korral värske õhu kätte. Neljapäeva õhtul alates kella 19.00 esitavad eharoosa maja aias (Eha 31) oma parimaid palasid Karlova kirjanikud ja muusikud. Reedel kell 21.30 algab Õpetajate seminari staadionil Salme tänaval YTNIGHT ehk tube-videode vaatamine suurelt ekraanilt.

Nädala põhiüritus, laupäeval toimuv Karlova päev algab kell 11.30 rongkäiguga Sõpruse silla juurest, kus tervitatakse kollase jõetrammiga saabuvaid sõpru Supilinnast. Peoplatsil TÜ Füüsikahoone ees (Tähe 4) saab päeva jooksul osaleda karlovlaste laadal, rohevahetuses, pilliõpitoas, fotoorienteerumises. Akende restaureerimise töövõtteid saab õppida Anna Edasi kohviku ees. Esinevad Karlova laste ja noorte laulu- ning tantsurühmad, päeva peaesineja on ansambel “Kasemahlake”. Külastada saab Tartu Kunstikooli uut maja ja uusi näitusi Mikkeli galeriis ja Loomemajanduskeskuses.

Karlova päevi korraldab Karlova Selts koos partneritega, üritust toetavad Tartu Linnavalitsus ja Sisustus E Kaubamaja.

Karlova päevade täpsema kava leiab veebilehelt www.karlova.ee

Share via
Copy link
Powered by Social Snap