Viljandimaa paneb paika kultuuri arengusuunad

Viljandimaa Omavalitsuste Liidu algatusel ja koostöös Viljandi maavalitsusega käivitus Viljandimaa kultuuri arengukava koostamise protsess. Märtsis algavatele avalikele kohtumistele on oodatud kaasa rääkima kõik, kellel huvi ja vajadus osaleda maakonna kultuurielu korraldamisel.

2005. aastal valmis maavalitsuse eestvedamisel Viljandi maakonna arengustrateegia 2005–2020+ ja selle hulgas kajastus ka kultuurivaldkonna areng. Tänaseks päevaks vajaks sealne info ja tegevuskava värske pilguga üle vaatamist.

„Üleriigiliselt toimuvad protsessid, näiteks Kultuuri Koja loomine, eeldavad seda, et maakondlikult oleme omavahel kõigi osapooltega peamistes suundades kokku leppinud ja saame kaasa rääkida. Teiseks on oluline, et maakonnas oleksid läbi räägitud ja selged tulevikuplaanid maakondlike traditsiooniliste sündmuste osas ning täpsemad rollid erinevate organisatsioonide töös. Võtmesõna on koostöö ja nende kokkulepeteni tuleks arengukava koostamisega ka jõuda,“ kommenteeris Viljandimaa Omavalitsuste Liidu kultuuri ja noorsoo nõunik Kristiina Alliksaar.

Arengukava koostamine toimub kolmes etapis, millest esimeses kaardistatakse hetkeolukord, teises sõnastatakse eesmärgid ning kolmandas koostatakse eesmärkide täitmiseks konkreetsed strateegiad ja tegevusplaanid. Arengukava koostamist juhib Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia õppejõud Marju Mäger. Kõik kohtumised on avalikud ja kõigil huvilistel on võimalus arengukava koostamisse oma panus anda.

Kohtumised toimuvad järgmistel kuupäevadel:

Hetkeolukorra analüüs

1. märts kell 16.00 Halliste Rahvamajas (Lõuna-Viljandimaa)

3. märts kell 16.00 Kolga-Jaani Rahvamaja (Põhja-Viljandimaa)

9. märts kell 13.00 Viiratsi Rahvamaja (Kesk-Viljandimaa, sh Viljandi linn)
Eesmärkide sõnastamine

7. aprill kell 11.00 Männiku metsatalus (www.metsatalu.ee)
Strateegiate koostamine ja tegevuskava kinnitamine

25. aprill (vajadusel ka 27. aprill) Viljandimaa Omavalitsuste Liidus (Vabaduse pl. 4) kell 10.00
Kohtumistel osalemiseks on soovitav eelregistreerimine e-aadressil kristiina@vol.ee
Lisainfo:

Kristiina Alliksaar
Kultuuri ja noorsoo nõunik
Viljandimaa Omavalitsuste Liit
Telefon: 433 3297
Mobiil: 522 1825
Skype: kristiinaalliksaar

Allikas: Viljandimaa Omavalitsuste Liit