35. Emajõe Talimängud ja Tartumaa Koolinoorte Talvetralling Lähtel

29. jaanuaril toimub Tartumaal Lähtel kogu päeva kestev talvepidu. Ühe päeva sisse mahuvad korraga nii esmakordselt toimuv Tartumaa koolinoorte Talvetralling kui juba 35. korda toimuvad Emajõe Talimängud.

Emajõe Talimängud on traditsiooniliselt suunatud Emajõe-äärsete valdade rahvaspordihuvilistele ja juba nii pika ajalooga sündmus, et asjaosalistele lähemat tutvustamist ei vaja. Tartu valla korraldada olid ka viie aasta tagused talimängud ning seega on tubli kogemus juba olemas.

Sel korral on talimängude spordiprogrammi koostamisel mõeldud palju pealtvaatajatele: alad on pigem vaatemängulised ja lustlikud kui tõsisportlikud. Muidugi ei alahinnata ka osalejate sportlikku vaimu ja kavas olev teatesuusatamine on kindlasti üks kirgi lõkkele puhuvaid alasid.

Tartumaa Koolinoorte Talvetralling on hariv-meelelahutuslik sündmus, mille käigus pakutakse noortele võimalust erinevate töötubade ja interaktiivsete tegevuste kaudu avastada uusi väljundeid eelkõige harrastustegevuses.

Teine eesmärk on tihendada maakonna põhikooli- ja gümnaasiumiealiste noorte omavahelist suhtlemist ning kogemuste vahetamist. Jaanuaris on pool kooliaastat selja taga ja vastutusrikkam pool alles ees. Talvetralling on hea võimalus enne kevadist eksamiperioodi kooli- ja koolivälise elu teemadel mõtteid vahetada ning uusi tutvusi soetada.

KAVA:
11.30 Osalejate saabumine. Saabumistee trallingu peatelgis.
12.30 Talvetrallingu ja Emajõe Talimängude avalöök. Lumelinna avamine.
13.00 Perede taliteatevõistlus (lumelinna-alal)

13.00-17.00 TRALLINGU PEATELGI PROGRAMM:

Peeter Jõgioja Trummipäev
* Mis on rütm, kust ja kus see tekib, mida sellega teha saab.

AHHAA-teaduskeskus
* Šokolaadimeistrite töötuba.
* Leiutajate paradiis.

Tänavatantsude töötoad
* MTÜ Dancecall (Viljandi) – electro-dance, housedance, hip-hop: kõik on võimalik ja kõik suudavad!
* Skill Bratz (Tartu) – kolm noort breikarit-treenerit paljastavad breiktantsu saladusi, annavad näpunäiteid algajatele ja näitavad trikke, milleni on võimalik järjepideva harjutamise järel jõuda.

Meedialaboratoorium
Uudistelabor – millest ja kuidas valmib uudis.
Fotolabor – kas hea pilt sõltub aparaadist või fotograafist? Stuudionurgas saab juhendajate käe all oma fotograafivõimed proovile panna.

Näomaalijate ateljee
Eelregistreerunud õpilasmaalijate ateljee, kus kunstnikud pakuvad maalinguid eelnevalt ettevalmistatud kataloogide põhjal. Talveteemaliste näomaalingute konkurss päeva lõpus.

Noortekohvik
Kogu kohviku personal koosneb õpilastest, noorte teenindajate töö on juhendajate valvsa silma all.

17.00 Emajõe Talimängudest osavõtjate autasustamine
Lumelinna ehitajate autasustamine
17.20 Tartu valla juubeliaasta auhindade loosimine

18.00 – 21.00 Talvetrallingu tants – pealaval ansambel Kukerpillid
Lähte Ühisgümnaasiumi saalis disko

Täpsem info:
Rein Lellep, tel 522 7141, reinlellep@gmail.com (XXXV Emajõe Talimängud).
Anneli Parksepp, tel 521 6959, anneli@filisart.ee (Tartumaa Koolinoorte Talvetralling).