Talvepealinn korraldab Euroopa saunamaratoni

Foto: Margus Ansu, Postimees.

13. veebruaril peetakse talvepealinnas Otepääl Euroopa saunamaratoni. Start antakse kella 12-14 Pühajärve Spa & Puhkekeskusest. Finiš on avatud samas kohas kella 16-18. Võistkonnas võib olla kuni neli liiget.

Otepää valla kultuurijuhi Sirje Ginteri sõnul korraldatakse saunamaratoni juba teist korda. Eelmisel aastal toimus saunamaraton talvefestivali raames ja sai suure menu osaliseks.

“Võistlejad saavad stradipaigas saunade orienteerumiskaardid, mille järgi orienteeruda, ja võistlusjuhendi,” selgitas Sirje Ginter. “Kõigil võistkonnaliikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt kolm minutit, lisaboonust annab saunalistele jääaukudes, kümblustünnides ja muu saunaomanike poolt välja pakutud atraktsioonides ja meelelahutuses osalemine.”

Saunalised saavad saunaomaniku poolt saunakaardile kinnituse, et nad saunas on käinud, leili võtnud jne. Alkoholi kuritarvitanud saunalisi leili võtma ei lubata.

Osavõtt saunamaratonist on kõigile tasuta.

“Leian, et vaba aja sisustamisega tegelevate ja turismiteenust pakkuvate firmade töötajad võiksid kõik saunamaratonil kaasa teha, et siis oma nahaga veenduda, kui head saunad Otepääl on,” ütles Sirje Ginter. “Tasub tulla eelmisel päeval Pühajärvele kala püüdma ja Otepääle jäädagi.”

Lühima ajaga enim arvu saunu läbinud meeskond või võistleja on võitja. Autasustamine ja ühine koosviibimine koos saunaomanikega toimub samal õhtul kell 18.30 Pühajärve pubis.

Saunamaraton toimub Euroopa 2011 kultuuripealinna raames “Kuum saun kuumas Talvepealinnas Otepääl”. Korraldavad Otepää kultuurikeskus, Pühajärve Spa & Puhkekeskus ja Otepää saunaomanikud. Toetab Otepää vallavalitsus.

Täiendav info ja võistlusele registeerimine: Sirje Ginter, tel 7655 212 ja 5303 3036, e-post: Sirje.Ginter@otepaa.ee

Vaata ka www.otepaa.ee.

Monika Otrokova

Share via
Copy link
Powered by Social Snap