Täna õhtul peetakse Haanjas “Pääparandusõpido”

Foto: Teet Ristioja
1. jaanuari õhtul kell 19.00 on Haanja Rahvamajas “Pääparandusõpido”. Kahe Võrumaa bändi – ANALYSISe ja FIBRILLi – ning kohalike inimeste eestvedamisel toimuv pidu on aastavahetuse kärtsust ja mürtsust ülesaamiseks ette valmistatud. Kohapeal on võimalik kuulata muusikat erinevale maitsele: rokist folgini ja veel enamgi.

Hangover Party vol 3 kannab sellel aastal Võrumaale tagasijõudnuna ka kodusemat nime. Veelgi enam, tegemist on teise peoga, mis samal kuupäeval rahvamajas toimub, kuna aastavahetuse varahommikul tantsutab rahvast Haanja kohalik Säde koos oma sõpradega ning järgmiseks õhtuks haaravad ohjad juba järgmised Võrumaa mehepojad. Nagu kõigest sellest veel vähe oleks, on muudki pillimehed ning laululinnud oodatud oma varustust kaasa võtma (ja õlitama) – kunagi ei tea ette mida pidu toob ning välistatud pole ka võimalus, et sünnib mõni uus muusikaline kollektiiv.

Kuna eelmisel õhtul saadetakse Suurel Munamäel väärikalt ära Kroon ning samal päeval pole võimalik kõigil uusi €urosid hankida, on kogu pääparandusõs ettenähtu pido ilma rahalda, a ku om tahtsmist, või iks uma viimätse karmanihe jäänu kopka pillimiihile jätta. Külapeole kohaselt on lubatud oma meelepärane lauale kaasa võtta, kuid ka hajameelsete peale on mõeldud.
Pidu kestab senimaani kuni viimane mees kukub!

Lisainfo: www.analysisband.com