Järvamaa aasta küla on Käravete ja külaselts Kume

Eile Kodukant Järvamaa ja Järvamaa arenduskeskuse eestvõttel Koigi mõisas toimunud kodanikeühenduste konverentsil tunnistati Järvamaa aasta külaks Ambla vallas asuv Käravete alevik ning parimaks ühinguks koos Süda-Eesti sotsiaalkeskusega külaselts Kume, kirjutab Järvamaa infoportaal.

Käravete paistab silma aktiivsete elanikega: ühiselt tehakse heakorratöid ning korraldatakse põnevaid ettevõtmisi, olgu selleks siis rahvakalendritähtpäevade tähistamine, järvemuusika kontsert või augustikuine muinastulede süütamine.

Endise mõisapargi ühte ossa on rajatud külaplats rannavolleväljaku ja laste mänguväljakuga. 2010. aastal ehitati sinna veel vabaõhulava, paisjärve äärde rajati ujumissild, klubihoonesse paigaldati õhksoojuspumbad. Kõiki neid tegemisi juhib külaselts; arengusuunad on kokku lepitud küla arengukavas.

Kume seltsi eestvedamisel toimub Türi vallas Kurla ja Meossaare külas hoogne arendus-tegevus. Talgute korras on rajatud külaplatsid, ehitatud kiiged, istutatud puid, võsast on puhastatud Meossaare kabeli varemete ümbrus, Kurlasse on rajatud palliplats ning katusega varjualune. Eriti töörohke on seltsile olnud 2010. aasta. Edukalt jäädvustati külade ajalugu, täiustati külaplatsi ning renoveeriti Meossaare kabeli müüre.

Järvamaa aasta küla Käravete üks vaatamisväärsusi on Käravete mõis.

Teised auhinnatud:

  • Järvamaa aasta sädeinimene on Kaaruka külavanem Malle Rooba (Roosna-Alliku).
  • Tulihingelise eestvedaja eripreemia sai Arlet Palmiste (Ambla kultuurikeskuse direktor, Sääsküla huviklubi juhatuse liige ja Aravete kultuuri- ja huviseltsi juhatuse liige).
  • Maakonna kõige tublim vabatahtlik on Jaanus Nilp (Imavere).
  • Hea algatuse preemia sai Naiskodukaitse Järva ringkond aasta ema konkursi algatamise eest.

Rohkem infot: www.jarva.ee