Toidupank otsib vabatahtlikke abilisi

Sügisel käivitunud Toidupanga mündikampaania arendamiseks vajatakse abilisi, kes oleksid valmis oma vaba aega ja oskusi sellele pühendama.  Toidupanga eesmärgiks on kodanikualgatuse korras üles ehitada toidupankade võrgustik, mis  aitaks tuua toidu lauale neile lastele ja peredele, kes igapäevaselt kõhtu täis ei saa. Toidupanga mündikogumiskampaania kutsubki eestlasi üles annetama oma seisma jäänud kroonimündid puudustkannatavate perede toidulaua heaks. Teeme Ära kutsub sellega seoses oma meeskonda appi veebitoimetaja, ürituste koordinaatorit, projektihaldurit ja infosekretäre. Veebitoimetaja ülesandeks jääb toidupank.ee kodulehel olevate andmete pidev uuendamine, ürituste koordinaatori ülesandeks on koordineerida mündikogumisi erinevate suurürituste (laadad, kontserdid jms) raames ja korraldada ka paar iseseisvat Toidupanga mündikampaaniat Eestimaa suuremates linnades.  Projektihaldur oleks ühenduslüliks mitmete eri organisatsioonide ja Toidupanga partnerite vahel jne. Infosekretärid tegeleksid igapäevase info kogumise ja – edastamisega.

Samuti otsitakse mündikogumismeeskonna  liikmeid, kelle ülesandeks on kaasata ettevõtteid ja organisatsioone mündikogumiskampaaniasse ja leida uusi partnereid.  Puudu on ka maakondlikest koordinaatoritest, kes aitaksid tegevust oma maakonnas koordineerida.  

Erinevatel hinnangutel elab täna Eestis rohkem kui 100 000 inimest, kellel on raskusi endale igapäevase toidu tagamisega, neist ligi 20 000 on lapsed.  Allikas www. toidupank.ee