Elvas algab homme kunstikuu

Elva kuues kunstikuu keskendub portreedele meis ja meie ümber. Idee siduda Elva tänavune kunstikuu keskne teema portreega nii otseses kui kaudsemas mõttes, tuli korraldajail sellest, et Elva kunstnikel on viimasel ajal valminud ridamisi just portreid. Seetõttu otsitaksegi kunstikuul inimest ja isiksust läbi portreede, nii pildis, raamatutes, filmis kui teistes kunstiteostes.

Kunstikuu moto “Peegelpilt pole irooniat täis teater elust enesest” mõtles välja ja paigutas ristsõnakujulisse logosse Elva turismitöötaja Merili Aasma.

Tavapäraselt on kunstikuu jagatud kolmeks: on näitusi, töötubasid ja muid kunstisündmusi. Kunstikuu avatakse homme, 1. novembri õhtul huviala- ja kultuurikeskuse Sinilind tagusel platsil traditsioonilise tulešõuga , mille lavastaja Astrid Hallik on põiminud kavasse ka regilaulu. Samal ajal avatakse raekoja saalis Elva kunstniku Marju Villemi portreede näitus. 22. novembril vahetab Villemi portreed välja Inglismaal elava kunstniku Merle Silla loodusmaalide näitusmüük “Meretagused hetked II”, kus on valik Hispaanias ja Inglismaal valminud õlimaale, mis on hetkel üleval Tartu kaubamajas.

Kunstipisik on haaranud ka lasteaia Murumuna galerii, kus 30. novembrist 31. jaanuarini saab vaadata Lea Malini ja Tiina Kuusi maalinäitust “DIDLIP DASULI”.  Aga juba 5. novembril peavad Elva kultuuritöötajad koos linnarahvaga pidu sama lasteaia saalis, mis on üks suuremaid ja esinduslikumaid Elvas. Kultuuritöötajad loodavad, et hoolimata sellest, et linnas puudub korralik kultuurimaja, võib tantsupidude kohaks kujuneda edaspidi just Murumuna lasteaia saal. Esimesel peol mängib tantsuks kunagise Tartu restorani Tarvas samanimeline legendaarne ansambel

Tähistamaks koolirahu aastat Elvas, on 12. novembrist alates gümnaasiumis Jõgeva, Rakvere ja Elva noorte kunstnike ühisnäitus.

Põnev saab kindlasti olema ka noorukese Elva fotograafi Maarja-Liisa Maasiku portreefotonäitus “Kelgukoerad pilvede all”, mille avamisel Tartumaa tervisespordikeskuses toimub ka kohtumine teleseriaalist tuttavate näitlejatega, kes on filmimas Tartus ja Elvas Kelgukoerte järjekordseid osi.

1. novembril on esmakordselt Elvas Marika Korolevi teater etendusega “Armastuse edetabel”.

Kolmapäeval, 3. novembril jõuab Elva raamatukogusse kirjaniketuur ja kohtumine Sven Kivisildniku, Peeter Sauteri ja Hendrik Lindepuuga. 15. novembril aga tutvustab linnaraamatukogus Merle Sild oma esikromaani “Soovituskirjad kõigile, kes saavad ükskord vanaks” ning avab enda orhideede näituse.

Kunstikuusse mahub ka Kunstiakadeemia üliõpilase Kristo Kooskora meeleolukas loeng Elva arhitektuuri kujunemisest ja palju muud.

Sirje Veldi