Linnainstallatsioonide projektikonkurss LIFT11

Veel loetud päevad oodatakse Tallinna linnainstallatsioonide projektikonkursile linnakunsti projekte. Triin Talk koos paari sõbraga teeb kindlasti ühe väikse projektikese Kalamajja ranna äärde. Konkurents on oodatud!

Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 raames toimuva linnainstallatsioonide festivali LIFT11 sissejuhatav üritus „LIFT UP!” toimub täna 2010 kell 19 Tallinnas projektiruumis MÄRZ aadressil Olevimägi 7.

LIFT11 on linnainstallatsioonide festival, mis toimub Tallinna avalikus ruumis ajavahemikus mai kuni september 2011. Festival on üks Tallinna Kultuuripealinna ettevõtmistest.

Linnainstallatsioonid – kunsti, arhitektuuri, disaini ja maastikuarhitektuuri piirimail seisvad objektid – püüavad ergastada meie kohatunnetust, pakkuda kriitilist või humoorikat kommentaari linnakeskkonnale, juhtida tähelepanu kohalike kogukondade harjumustele, probleemidele, unistustele. Kõnetada – küllap üpris eri moel – nii põliselanikke kui kultuuripealinna turiste, teravdades ruumikogemust ning esitades küsimusi kohaidentiteedi ja ruumikasutuse kohta.

Sügisel toimuva konkursi tulemusena valitakse teostamiseks kümmekond installatsiooni, mis jäävad linnaruumi kevadest sügiseni 2011. Kesklinna ja selle ümbruse asumitesse loodavad kohaspetsiifilised teosed ja ruumid võimaldavad tuua esile Tallinna „postkaardikuvandist“ erinevaid kohti ja pakuvad suve jooksul ka võimaluse erinevate seotud ürituste jaoks.

Festivali kuraatorid on kunstiteadlased Maarin Mürk ja Ingrid Ruudi ning arhitektid Margit Argus ja Margit Aule.

Vaata lisa: http://lift11.ee/lift11