Otepää uueks vallavanemaks valiti võroke

Otepää vallavolikogu valis 13 poolthäälega uueks vallavanemaks Võrumaalt pärit Andres Visnapuu, kirjutab ajaleht Valgamaalane.

Visnapuu on enda sõnul olnud poliitikas tegev kümme aastat. Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv nüüdne Otepää vallavanem on pidanud nii Võru linnapea, abilinnapea kui ka volikogu esimehe ametit.

Otepää volkogu istungil, enne uue vallavanema valimist, astus senine vallavanem Aare Matt oma ametikohalt tagasi. “Olen senise koalitsiooni koostööga rahul: kõik mis vaja, sai ka tehtud,” võttis Matt lühidalt kokku neli kuud väldanud valitsemisaja.

Samal ajal, kui valiti vallavanemat, toimus vallamaja ees rohkearvuline rahvakoosolek loosungite ja kõnedega, mis toetasid vallandatud Pühajärve koolidirektor Miia Pallaset ning nõudsid kooli püsimajäämist.

Otepää volikogu istungi alguses andis Pühajärve põhikooli ja selle direktorit toetavate inimeste poolt korjatud 839 toetusallkirja üle Teet Reedi, kes tegi ka vastavasisulise pöördumise volikogu liikmete poole ning ütles muuhulgas: “Inimesed ei ole teiega rahul! Vaadake neid nimesid internetis — inimesed üle Eesti, sportlased, ettevõtjad, haridus- ja kultuuritegelased, parlamendiliikmed häbimärgistavad neid mänge, mida Otepää poliitilised jõud mängivad.”