Tulekul konverents “Budism ja põhjala”

23.-25. septembril 2010 on idahuvilised taas teretulnud Tallinna ülikooli, võtma osa Eesti Njingma IV rahvusvahelisest konverentsist „Budism ja põhjala”.

Kolme päeva jooksul kuuleb ettekandeid nimekailt teadlastelt ja õppejõududelt nii idast kui ka läänest – Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Peterburist, Saksamaalt ja Inglismaalt, Indiast, Taist, Mongooliast, Burjaatiast ja Nepalist.

Kõne alla võetakse eestlaste esmatutvus budismiga – Karl Tõnisson ja Voldemar Lustig (Mait Talts, Audentese ülikool), Kagu-Aasia budistlik haridussüsteem (Zhen Chan, Tai Rahvusvaheline Budismi Kolledž), chan(zen)-budism (sinoloog Pei-Ying Lin, Londoni ülikool), budism Rootsis jt lähinaabrite juures (Allan Fotheringham Rootsi-Tiibeti ühingust, Pekka Airaksinen Soome budistlikust liidust, Marika Laudere Daugavpilsi ülikoolist jt), dzogtshen ja põhjaga seotud elemendid (budistlik õpetaja Rigdzin Dorje), budistliku kunsti kollektsioonid Venemaal 18-20 saj (A. Andrejev, St. Peterburgi P. Kozlovi muuseumi direktor), kvantfüüsika teooriad budistlikust aspektist (Andrei Terentiev, ajakirja “Buddhism of Russia” peatoimetaja), Khampa nunnad Tiibetis tänapäeval (tibetoloog Mitra Härkönen, Helsingi ülikool), Lääne psühhoteraapia ja budistlik teadvustamisprotsess (Audrius Beinorius, Vilniuse Ülikooli Aasia õppetooli dekaan) jpm.

Oodatud on kõik, kellel soov oma teadmisi ja maailmapilti avardada! Konverentsi töökeel on inglise keel. Sissepääs on tasuta.

Konverents toimub Tallina ülikooli Tallinna saalis Uus Sadama 5. Kava aadressilt: www.budcon.com

Soovitav eelregistreerimine: marju.broder@gmail.com